Σίκινος: Όπως παλιά

December 14th, 2018 | by admin
Σίκινος: Όπως παλιά
Sikinos News
0

Για το μοναδικό φως, για την ενέργεια και την απλότητά της. Γι’ αυτά θα έρθετε στο νησί. Για αληθινές διακοπές.

«Δεν το πιστεύεις, είμαι σίγουρη, αλλά εγώ θα σε ξεηλιάσω!»  Ο αδυσώπητος κυκλαδίτικος ήλιος με έχει χτυπήσει ανελέητα κι έχω και την κυρα-Μαρία Αρσενικού πάνω από το κεφάλι μου να θέλει να μου «βγάλει τον ήλιο». Πιο πιθανό είναι να μου βγάλει την ψυχή με την επιμονή της, αλλά δεν της το λέω. Την αφήνω να… βασανίζει το μαντίλι που κρατάει στα χέρια της, έχει πλάκα.  

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

 «Παίρνεις ένα μακρύ πανί και το μετράς με το χέρι σου. Μετά το στρέφεις προς τον άνθρωπο που «έχει τον ήλιο», λέγοντας την προσευχή, κι αμέσως το ξαναμετράς. Αμα έχει τον ήλιο, κονταίνει μέχρι και μία παλάμη. Αλλιώς, μένει ίδιο. Το ξανακάνεις αρκετές φορές μέχρι να φύγει ο ήλιος και να επανέλθει στο μέγεθός του. Να δεις πώς συνέρχεσαι», λέει. Να, κάτι τέτοια σου συμβαίνουν στη Σίκινο και σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα της βγήκε το όνομα: «αυθεντική», «ανόθευτη», «εναλλακτική». Είναι που δεν έχει και τρομακτικό τουρισμό ακόμα. Εχει όμως ένα εκτυφλωτικό φως και μια ειδική ενέργεια συγκλονιστική. Θα ζουν δεν θα ζουν 250 άνθρωποι σε αυτόν το βράχο. Λίγες παραλίες, λίγα δωμάτια και ταβερνάκια, μια χούφτα μπαράκια. Να διαβάζεις το βιβλίο σου ξαπλωμένος στην άμμο, να μαζεύεις κάππαρη, να πίνεις ρακόμελα, να ακούς τον παπα-Θοδωρή να τραγουδά αυθόρμητα με το βιολί του «Πρώτ’ αγαπούσα στο Χωριό, τώρα αγαπώ στο Κάστρο…». Απλά πράγματα. Και υπεραρκετά. 

Πηγή: kathimerini.gr