Σίφνος: Ένα σχολείο… στολίδι της εκπαίδευσης

October 31st, 2016 | by admin
Σίφνος: Ένα σχολείο… στολίδι της εκπαίδευσης
Sifnos News
0

Ένα ακόμη υπερσύγχρονο και λειτουργικό σχολείο, ένα πραγματικό «στολίδι» για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δημοτικό Σχολείο Σίφνου, εγκαινιάστηκε χτες Κυριακή 30 Οκτωβρίου και θα φιλοξενήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται για το νέο, ολοκαίνουριο και απόλυτα σύγχρονο για την κάλυψη των τρεχουσών και μελλοντικών εκπαιδευτικών αναγκών, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σίφνου, η κατασκευή του οποίου πραγματοποιήθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ και χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πολλών φορέων όπως της Εκκλησίας, της Πολιτείας, του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα εγκαίνια του νέου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείο Σίφνου τέλεσε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, της Περιφερειάρχου Β. Αιγαίου κας Καλογήρου, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Βρούτση, του κ. Ανδρέα Κωνσταντάρα, Διευθυντικού Στελέχους του Υπουργείου Παιδείας, εκπροσωπούντος τον Υπουργό Παιδείας, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σίφνου κ. Μπαμπούνη, του Επάρχου Σίφνου κ. Βενάκη, του Λιμενάρχη Σίφνου κ. Ζαχαράκη, της Πολιτευτριας των Κυκλάδων κας Μονογυιού, του επί τιμή Δημάρχου Σίφνου κ. Γεροντὴ, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δαδάου και πλήθους Σιφνίων.

 | Η RAC SA Rent a Car κάνει για άλλη μια φορά την έκπληξη στο χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτου με νέες  τιμές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Οι προσφορές ισχύουν για την ενοικίαση  αυτοκινήτου στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Σαλαμίνα Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Αθήνα – Πειραιάς: Τηλ.: 210 40 80 300 | Σαλαμίνα: Τηλ.:  210 46 70 210  |

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη συμβολή της Ιεράς Μονής Βρύσης στην υλοποίηση του έργου, με τη δωρεάν παραχώρηση του οικόπεδου,και της Ιεράς Συνόδου, που την ενέκρινε, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, αναφέρθηκε στη σημαντική και αποτελεσματική, επί του συγκεκριμένου έργου, συνεργασία Εκκλησίας, Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευχήθηκε το Σχολείο αυτό να αποτελέσει φυτώριο για την εκμάθηση των Ελληνικών Γραμμάτων, της Ιστορίας της Ελλάδος και της Ορθοδόξου Πίστεως και ταυτόχρονα Παιδευτήριο ψυχής και σώματος, ώστε τα παιδιά, που από αύριο θα φοιτούν σ` αυτό, να αποβούν χρήσιμοι πολίτες για τη Σίφνο και την Πατρίδα.

Τόνισε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι «όπως ο Πατροκοσμάς έλεγε `πρώτα Σχολεία και μετα Εκκλησίες` η Εκκλησία είναι πάντοτε έτοιμη να συνεισφέρει και γη και ό, τι μπορεί για τη δημιουργία τέτοιων έργων παιδευτικού και ανθρωπαγωγικού χαρακτήρα, όπως το έχει αποδείξει περίτρανα, με τις πολλές ανάλογες προσφορές της Ιεράς Μονής Βρύσης, και εύχομαι το Σχολείο αυτό να αναδείξει ανθρώπους και Επιστήμονες, που θα κατακτήσουν τις κορυφές της Πολιτείας, της Εκκλησίας, της Επιστήμης και της Παιδείας» και συνεχάρη τους διδασκάλους και ευχήθηκε στους μαθητές για την πρόοδό τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προσέφερε στο Σχολείο 20 εικόνες για τις αίθουσες διδασκαλίας και τα Γραφεία των Καθηγητών, ευχόμενος η Παναγία να σκεπάζει και να ευλογεί αυτό το Σχολείο και διένειμε μικρές εικόνες της Παναγίας της «Βρυσιανής», στις οποίες καταγράφεται το ιστορικό των Εγκαινίων, παροτρύνοντας τα παιδιά να τις κρατήσουν για όλη τους τη ζωή, ως ενθύμιο της παρουσίας τους στη σημερινή εκδήλωση και συμβουλεύοντάς τα να κρατήσουν στη μνήμη. τη μέρα αυτή ανεξίτηλη βαθιά μέσα στην καρδιά τους, ώστε όταν μεγαλώσουν να λένε στα παιδιά και τα εγγόνια τους ότι παρέστησαν στα εγκαίνια του Σχολείου τους και έζησαν τη χαρά της τελετής.

Ομίλησαν, επίσης, αναφερθέντες στο έργο, που μπορεί να επιτελέσει η ενότητα και στα στάδια, που προηγήθηκαν της ολοκλήρωσης του έργου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια αυτή, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης, ο Δήμαρχος Σίφνου, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας κ. Κωσταντλαρας, ο οποιος και ανέγνωσε μήνυμα του Υπουργού, ο Διευθυντής του Σχολείου, που ανέγνωσε μήνυμα της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κας Παραμυθιώτου και ευχήθηκε εκ μέρους της εκπαιδευτικής Κοινότητας και αναγνώσθηκε μήνυμα του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Ζαμπέλη

Στη συνέχεια, κόπηκε η κορδέλα των Εγκαινίων, που κρατούσαν συμβολικά μαθητές του Σχολείου και αποκαλύφθηκε η μαρμάρινη αναμνηστική επιγραφή, ενώ υπεγράφησαν αναμνηστικά πιττακια από το Σεβασμιώτατο, τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο, υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του λαού, επιδοκιμάζοντος την ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου.