Σίφνος: Διακοπές στην χώρα του θεού Απόλλωνα!

May 27th, 2019 | by admin
Σίφνος: Διακοπές στην χώρα του θεού Απόλλωνα!
Sifnos News
0

Επόμενη στάση Σίφνος! Πόσο καλύτερα μπορούσαν να πάνε τα πράγματα; Είμαι έτοιμη για μια ακόμη ταξιδιωτική περιπέτεια και στη βαλίτσα μου κουβαλάω – όπως πάντα- ενθουσιασμό, αγωνία και αρκετά παραπάνω ρούχα. Τόσους καινούριους ανθρώπους και τόπους θα γνωρίσω, να μην κάνω καλή εντύπωση;
Το ταξίδι για τη Σίφνο διαρκεί μόλις 2 ώρες και κάτι, με το γρήγορο πλοίο και η πρώτη αίσθηση που σου δίνει το Κυκλαδίτικο λιμάνι, οι Καμάρες, είναι ακριβώς αυτή: Κυκλάδες! Κατάλευκα σπίτια σκαρφαλωμένα σε ύψωμα, ασβεστωμένα δρομάκια, λουλουδιασμένες αυλές και κάθε είδους μαγαζάκια κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

appolwnia-jpg_b

Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την πρωτεύουσα του νησιού, την πανέμορφη Απολλωνία. Απολλωνία από τον θεό Απόλλωνα; Φυσικά! Είναι τόσο όμορφη, άλλωστε, που δεν θα μπορούσε να ονομάζεται αλλιώς!

Aν επισκεφτείς την Σίφνο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Παρκάρουμε το αυτοκίνητο στον δημοτικό χώρο έξω από το χωριό και ξεκινάμε την περιήγηση μας με τα πόδια. Η Απολλωνία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε τρεις απαλόγραμμους λόφους και βρίσκεται στο κέντρο της Σίφνου. Είναι το μεγαλύτερο χωριό του νησιού και εδώ θα βρείτε εκτός από πολλές επιλογές εστιατορίων και καταλυμάτων, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα υποκαταστήματα των τραπεζών, φαρμακεία και κάθε είδους καταστήματα. Η Κυκλαδίτικη αύρα πλανιέται παντού.

sifnos-xwra1_b

Σε κάθε μας βήμα ανακαλύπταμε κι από ένα γραφικό σπίτι, μια ξεχωριστή γωνιά, μια μεγαλόπρεπη εκκλησία. Περπατούσα σχεδόν μαγεμένη, προσπαθώντας να κλείσω σε μια μόνο ματιά την πανέμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τον λιτό διάκοσμο και την καθαρότητα των γραμμών σε σπίτια και λιθόστρωτα δρομάκια.

xwra_b
sifnos2_b

Μια πρώτη βόλτα στον κεντρικό πλακόστρωτο πεζόδρομο είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς γιατί η Απολλωνία είναι το σήμα κατατεθέν τον νησιού. Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των εκκλησιών, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και απόλυτα ενσωματωμένες στο οικιστικό σύνολο.

Τα δρομάκια με τους ασπρισμένους αρμούς σε παρασέρνουν να προχωρήσεις όλο και πιο μακρυά και να ανακαλύψεις όλες τις κρυφές γωνιές ενός χωριού, που σε υποδέχεται φιλόξενα. Αγοράστε αναμνηστικά και πρωτότυπα κοσμήματα από Σιφνιούς αργυροχρυσοχόους και μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας ένα από τα παραδοσιακά σιφνέικα κεραμικά. Τα μαγαζάκια που πωλούν κεραμικά φτιαγμένα στο νησί, έχουν απ ‘έξω την ένδειξη “Σωματείο Αγγειοπλαστών Σίφνου”.

sifnos-keramika_b

Επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο Σίφνου στην Πλατεία Ηρώου (απέναντι από το ταχυδρομείο), το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή της Σίφνου. Το μουσείο είναι ανοιχτό από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο καθημερινά. (Πληροφορίες: τηλ. 22840 33730).
Πηγή: news.gr