Σίφνος: Διαχρονική αγαπημένη

November 8th, 2016 | by admin
Σίφνος: Διαχρονική αγαπημένη
Sifnos News
0

Νησί που αγαπούν ιδιαίτερα οι Ελληνες, καθώς προσφέρει συναρπαστικές εναλλαγές τοπίου, άφθονο καλό φαγητό και πολλές επιλογές για όλους.

Το καλό φαγητό και η διασκέδαση είναι δύο κριτήρια που βρίσκονται ψηλά στην κλίμακα αξιών πολλών Ελλήνων ταξιδιωτών, σε αντίθεση με άλλους λαούς που στα ταξίδια τους αναζητούν την ιστορία, τη φύση ή τον πολιτισμό. Οχι ότι η Σίφνος δεν είναι γεμάτη και από αυτά. Είκοσι χιλιάδες στρέμματα καταλαμβάνει η περιοχή Natura στη δυτική πλευρά του νησιού, δίκτυο μονοπατιών συνδέει αρκετούς οικισμούς και χωριά του νησιού, το βενετσιάνικο Κάστρο διατηρεί ανέγγιχτη την ομορφιά του (χτίστηκε περί το 1635), ενώ η ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα χρονολογείται από τα μυκηναϊκά χρόνια.

Οι περισσότεροι επισκέπτες, ωστόσο, κατακλύζουν τους δύο κεντρικούς οικισμούς, τον Αρτεμώνα και την Απολλωνία. Πιο παραδοσιακός ο πρώτος, πιο σύγχρονη η δεύτερη, είναι και οι δύο ιδανικοί για βόλτες και στάσεις για καφέ και φαγητό, ενώ το περίφημο «Στενό» της Απολλωνίας είναι το must σημείο συνάντησης μετά τη δύση του ηλίου – το πλακόστρωτο στενάκι συγκεντρώνει τα περισσότερα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης του νησιού.

Οσο για το φαγητό… συνδεδεμένη με τον «γκουρού» της ελληνικής μαγειρικής, Νίκο Τσελεμεντέ, η Σίφνος βρίθει από ποιοτικές επιλογές για εστίαση. Είτε πρόκειται για ψαρικά και θαλασσινά είτε για τα παραδοσιακά ρεβιθάδα και μαστέλο είτε ακόμη για γλυκά και λουκούμια, τα μαγαζιά του νησιού περνάνε όλα τα τεστ. Αυτή την παράδοση τιμούν κάθε Σεπτέμβρη οι ντόπιοι με το Φεστιβάλ Κυκλαδικών Γεύσεων που οργανώνουν και στο οποίο συμμετέχουν κάτοικοι από όλα τα νησιά του συμπλέγματος.

πηγή: www.kathimerini.gr