Σίφνος: Ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη

May 19th, 2016 | by admin
Σίφνος: Ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη
Sifnos News
0

Ο Δήμος Σίφνου συμμετέχει  στη 2η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη «Με Οδηγό το Διαβήτη 2016

Στόχος και όραμα της εκστρατείας αυτής είναι  η αφύπνιση ατόμων όλων των ηλικιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη ανά την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ) και του Δήμου Σίφνου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Καμάρες 10:00 – 13:00: Θα πραγματοποιηθούν εντός του σκάφους ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Αρτηριακής Πίεσης και Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού

 

  • Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», 18:30 – 20:30:

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Παθολόγου – Διαβητολόγου κου Θανάσουλα Χρήστου ανφορικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές, την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση υπογλυκαιμίας, τα σημερινά δεδομένα της νόσου και τις νέες θεραπείες.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου  «Μαριάνθη Σίμου» θα γίνει παρουσίαση του διαδραστικού παιχνιδιού «Δωμάτιο Απόδρασης – Escape Room»: Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στη σωστή και υγιεινή διατροφή, να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη και όλα αυτά, μπαίνοντας σε μικρές ομάδες μέσα στο «Δωμάτιο Απόδρασης» και λύνοντας γρίφους, που ο ένας μετά τον άλλον θα  οδηγούν στην αποκάλυψη της γνώσης. Ένας διαδραστικός, ευχάριστος και «περιπετειώδης» τρόπος για να εκπαιδευτούν και να μάθουν!