Σίφνος. Η αποθέωση της γεύσης

April 5th, 2019 | by admin
Σίφνος. Η αποθέωση της γεύσης
Sifnos News
0

Σε σαράντα λεπτά από τη Μήλο μπορείτε να βρεθείτε στη Σίφνο, ένα ακόμα στολίδι των Κυκλάδων, διάσημο για τις ακρογιαλιές αλλά και για το φαγητό του. Ως γενέτειρα του Νικόλαου Τσελεμεντέ, που έγραψε τη «Βίβλο» των ελληνικών βιβλίων μαγειρικής το 1932, είναι λογικό κάθε τοπική γιορτή εδώ να συνοδεύεται από ένα λαχταριστό έδεσμα: Φοινίκια τα Χριστούγεννα (μπισκότα μελιού με άρωμα γαρύφαλλο) και μαστέλο το Πάσχα (αρνί στο πήλινο με άνηθο και κόκκινο κρασί). Το σύγκλινο (παστό χοιρινό) πρωταγωνιστεί στην κουζίνα – τόσο εδώ όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα – και η Ρεβυθάδα κλέβει καρδιές. 

Aν επισκεφτείς την Σίφνο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες, ο.. κυριολεκτικά Πλατύς Γυαλός με τη λευκή του άμμο και η Καμάρα έχουν εδώ και χρόνια τους φανατικούς τους οπαδούς, όμως ακούστε τη συμβουλή μας και αναζητήστε το Βαθύ, το Γλυφό και οπωσδήποτε τη Σεράλια – ένας γραφικός ορμίσκος με βότσαλα, νότια του Κάστρου που κάποτε υπήρξε το αρχαίο λιμάνι της Σίφνου. 

Πηγή: discovergreece.com