Σίφνος, η ατμοσφαιρική των Κυκλάδων

October 4th, 2019 | by admin
Σίφνος, η ατμοσφαιρική των Κυκλάδων
Sifnos News
0

Αυθεντικά κυκλαδίτικη και ακομπλεξάριστα low profile, η Σίφνος ξέρει πάντα να μας κερδίζει λανσάροντας τα αγνά υλικά της παράδοσης σε aegean chic πακέτο.

Οι βουτιές από τα βράχια του μοναστηριού της Χρυσοπηγής θα σας μείνουν αξέχαστες. 

sifnos-2

Το απομεσήμερο στα δαιδαλώδη σοκάκια του Αρτεμώνα, με χαλβαδόπιτες και παστελάκια να χαζεύουμε τα νεοκλασικά με τις ολάνθιστες αυλές. Ο περίπατος το δειλινό στο Κάστρο μέσα από λότζιες, σοκάκια κοσμημένα με ρωμαϊκές σαρκοφάγους και παμπάλαια εκκλησάκια συνθέτουν το χαρακτηριστικό τοπίο της Σίφνου. Η εκδρομή ως το ψαροχώρι της Χερρονήσου, στο μυχό ενός γαλανού κυκλαδίτικου φιορδ. Μας αρέσει που επιστρέφοντας στη Σίφνο βρίσκουμε παρούσες αγαπημένες αξίες: τους αγγειοπλάστες που μετουσιώνουν τον σιφνέικο πηλό σε χρηστικά σκεύη – στο μοναστήρι των Φυρογείων λειτουργεί μικρό μουσείο νεότερης κεραμικής – και τις παραδοσιακές συνταγές (ρεβιθάδα, αρνάκι μαστέλο, ρεβιθοκεφτέδες, καππαροσαλάτα), να κάνουν θραύση στις ταβέρνες. 

Ανακάλυψε την Σίφνο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

Τα τελευταία χρόνια μια σειρά από καλόγουστες επενδύσεις στο ξενοδοχειακό τοπίο έδωσαν άλλο αέρα στα πανιά μας για τη Σίφνο. Οι διαδρομές όμως παραμένουν κλασικές. Με περιηγητική διάθεση ένα πρωινό θα πεταχτούμε στην Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα πριν συνεχίσουμε για μπάνιο στην αμμουδιά στο Βαθύ. Το νησί δεν φημίζεται για τις αμμουδιές του, οπότε οι πιστοί του είδους θα πρέπει να ποντάρετε στις Καμάρες, στον οικογενειακό Πλατύ Γιαλό, στο Αποκοφτό της Χρυσοπηγής, τη Φασολού και το Γλυφό στο Φάρο, εκτός κι αν πάρετε το εκδρομικό ιστιοπλοϊκό για τη Φυκιάδα και τη Βλυχάδα.

sifnos-3

Μετάβαση
Με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία από τον Πειραιά (σε 3 ώρες και 15’ έως 6 ώρες). Πληροφορίες στις εταιρείες: Aegean Speed Lines (2109690950), Ventouris Lines (2104114911) και Zante Ferries (2104100211). 

Πηγή: athinorama.gr