Σίφνος: Οικολογικός πολιτισμός

April 22nd, 2016 | by admin
Σίφνος: Οικολογικός πολιτισμός
Sifnos News
0

18 ομάδες 180 ατόμων συμμετείχαν στο φετινό «let’s doit» στη Σίφνο. Η δράση που αφορά σε καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων από εθελοντές σε μια μέρα φέτος είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Απριλίου.

Στη φετινή δράση στη Σίφνο (που στο νησί διήρκεσε απότις 11 έως τις 24 Απριλίου) πήραν μέρος 4 τμήματα τουΔημοτικού Σχολείου Σίφνου (Α2, Δ2, Ε, Στ΄), το Νηπιαγωγείο τουΑρτεμώνα, ο Π.Σ.Σ. με δύο ομάδες, η Συνεταιριστική ΕταιρίαΣίφνου με δύο ομάδες, ο Πανσιφναϊκός, η «Keridis works» πουέχει αναλάβει φέτος την εργολαβία καθαριότητας του νησιού,οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι του Κάστρου, των Καμαρών (με δύοομάδες), της Χερρονήσου & του Πλατύ γιαλού και μεμονωμένοιιδιώτες εθελοντές.

Ετσι καθαρίστηκαν 10 παραλίες (Καμάρες, Πλατύς Γιαλός,Σαούρες, Φυκιάδα, Βρουλίδια, Χερρόνησος, Σεράλια,Αποκοφτό, Βαθύ), άσφαλτοι (Φυρόγια-Απολλωνία, ΠλατύΓιαλός-Απολλωνία, Απολλωνία-Αρτεμώνας) πάνω από 10μονοπάτια (Αρτεμώνας-Αγία Αννα, Πλακωτό-Σιδερού, μονοπάτιΒορεινής, Κάστρο-Σεράλια, Απολλωνία-Κάτω Πετάλι, Αγ.Λουκάς -Κάτω Πετάλι, Ποθητού-Πλατύς Γιαλός, Αγ. Αννα-Σκαλωτό, Φυρόγια – Αγ. Ανάργυροι Φτωχιανοί, Καδέ- ΑγιοςΘωμάς κ.α.), ρέματα (Καμαρών), το γήπεδο του Αρτεμώνα, καιποταμοί (Πλατύ Γιαλού & Λιβαδάς).

Συγκεντρώθηκαν και ανακυκλώθηκαν πάνω από 100σακούλες απορριμμάτων και πολλά ογκώδη αντικείμενα ενώστο πλαίσιο της δράσης προγραμματίζεται και η απομάκρυνσηαπό το νησί μεγάλης ποσότητας ελαστικών (που τώραβρίσκονται στην περιοχή της Βορεινής) με σκοπό τηνανακύκλωση τους.Η ΔΗ.Κ.Ε.Σ. που είχε φέτος για 4η συνεχή χρονιά τοσυντονισμό της δράσης στη Σίφνο, εξασφάλισε τις μεταφορέςτων μαθητών με λεωφορεία και μοίρασε γάντια και σακούλεςστους εθελοντές που φέτος διέθεσαν για το σκοπό αυτό ηεταιρία Sanitas και το Λιμενικό Ταμείο Σίφνου.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που κατέβαλαν κόποκαι αφιέρωσαν μέρος του πολύτιμου χρόνου τους για ναδιατηρήσουν τη Σίφνο μας καθαρή καθώς και τους Συλλόγουςτων Καμαρών, της Χερρονήσου, του Βαθιού και του ΠλατύΓιαλού για τα κεράσματα στους μαθητές. Ευχόμαστε σε όλους και του χρόνου με υγεία και μεπερισσότερες συμμετοχές & λιγότερα σκουπίδια

Φώτο 1 Φώτο 2