Σε αυτό το πανέμορφο νησί θα κάνετε τις πιο ήρεμες διακοπές σας

February 6th, 2019 | by admin
Σε αυτό το πανέμορφο νησί θα κάνετε τις πιο ήρεμες διακοπές σας
Sikinos News
0

Λιτή κι απέριττη η μικροσκοπική Σίκινος δεν έχει πολλές εκπλήξεις ούτε και υπερβολές. Είναι ο απόλυτος προορισμός για να ξεκουραστείτε και να ρίξετε τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας σε ένα πανέμορφο νησάκι. 

 sikinos_4
Βρίσκεται μεταξύ της Ίου και της Φολέγανδρου και το λιμάνι της είναι η Αλοπρόνοια, Η Χώρα έχει δύο γειτονιέ σε αντικριστές βουνοπλαγιές, το Κάστρο και το Χωριό. Το Κάστρο είναι οχυρωμένος οικισμός του 15ου αιώνα, με κάτασπρα σπιτάκια και φροντισμένες αυλές. Στην πλατεία του βρίσκεται η εκκλησία της Παντάνασσας, που χρονολογείται από το 1787 ενώ στο υψηλότερο σημείο του στέκει το μοναστήρι της Χρυσοπηγής, που χρονολογείται από το 1690. Απολαύστε απεριόριστη θέα στον ανοιχτό ορίζοντα, με το γαλάζιο του Αιγαίου να συναντά τον ουρανό. Στο Χωριό θα δείτε ένα «κλασικό» κυκλαδίτικο σκηνικό με στενά δρομάκια και σπίτια με λουλούδια.
 
Ανακάλυψε την Σίκινο  με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.
 
Παρά το μικρό μέγεθός της η Σίκινος έχει δεκάδες ξωκκλήσια, απομεινάρια αρχαίων οικισμών, ξέφωτα με συναρπαστική θέα και φύση και ζωή που προστατεύονται από το δίκτυο Natura 2000. Το ολόλευκο εκκλησάκι της Παναγιάς της Παντοχαράς ήταν επιθυμία- τάμα του Οδυσσέα Ελύτη.
 
Ακολουθήστε τον κεντρικό δρόμο του νησιού- με μήκος περίπου οκτώ χιλιόμετρα- που ξεκινάει από την Αλοπρόνοια και φτάνει μέχρι την Επισκοπή. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο μνημείο που συμπυκνώνει τον χρόνο και αποτυπώνει πολιτισμούς και θρησκείες που διαδέχθηκαν η μία την άλλη ή και συνυπήρξαν. Χτίστηκε ως ρωμαϊκό μαυσωλείο τον 3ο αιώνα και τον 17ο αιώνα έγινε χριστιανικός ναός.
 
Οι παραλίες της Σικίνου δεν είναι πολλές αλλά είναι καθαρές και πολύ ευχάριστες. Κάποιες είναι εύκολα προσβάσιμες, όπως η Αλοπρόνοια, ο Άγιος Γεώργιος αλλά και το Διαλισκάρι ενώ σε κάποιες άλλες μπορείτε να φτάσετε μόνο με το καραβάκι.
 
Πηγή: travelstyle.gr