Σκληρό ROCK… από τον Πασχάλη στον Μαράκη

April 4th, 2016 | by admin
Σκληρό ROCK… από τον Πασχάλη στον Μαράκη
Sikinos News
0

Δείτε τι είπε ο Δήμαρχος Σικίνου κ. Μαράκης στην κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Σικινητών στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016 και θα καταλάβετε γιατί ο κ. Πασχάλης Συρίγος έδωσε για πρώτη φορά στη γιορτή της Παντάνασσας απάντηση για όλους και για όλα.

Η δράση γεννάει αντίδραση… Δείτε αυτό το video

Δεν μπορείς κ. Μαράκη στη γιορτή ενός Συλλόγου να λες στο Πρόεδρο της “για ότι κάνετε θέλω  να με ενημερώνεται”

-Ο Σύνδεσμος έπραξε όσο αναφορά την OSTRELLA με γνώμονα το συμφέρον του
-Διαχειριζόμαστε με σύνεση τα οικονομικά
-Ο Καμμένος με προσκάλεσε στο Σινούκ  και με την σειρά μου κάλεσα τον Δημήτρη Μάναλη
-Καιγόταν το νησί το καλοκαίρι και ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο απουσίαζαν
-Ο κ. Μαράκης οικειοποιείται οτιδήποτε γίνεται στη Σίκινο
-Προσπαθούμε για την αναβάθμιση του θεσμού του Αγροτικού Ιατρού
-Αρχίζει δρομολόγια το SpeedRunner με προσπάθειες των ιδιωτών
-Είμαστε κοντά στο να πετύχουμε ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

Διαβάστε την ομιλία του Προέδρου Σικινητών κ. Πασχάλη Συρίγο όπου αναφέρεται αναλυτικά στα παραπάνω

Το Διοικητικό Συμβούλιο και εγώ προσωπικά με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε σήμερα που μας τιμάτε με την παρουσία σας στην παραδοσιακή γιορτή του Συνδέσμου μας που κάθε χρόνο συγκεντρώνει όχι μόνο του συμπατριώτες μας αλλά και πολλούς εκλεκτούς φίλους μας.

Η Παναγία η Παντάνασσα μας αξιώνει  να ξαναβρεθούμε όλοι εδώ  για να τιμήσουμε  την χάρη Της.

Ο Σύνδεσμός μας τηρώντας την παράδοση από την ίδρυσή του,  κάθε χρόνο,  την Κυριακή της Ορθοδοξίας, γιορτάζει την εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας, προστάτιδας του νησιού μας.

Όπως γνωρίζετε έχει καθιερωθεί, να παραδίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέλος του Συνδέσμου  μας, κατόπιν κλήρωσης, για να τη φιλοξενήσει και να έχει την ευλογία της.

Σήμερα η οικογένεια Μαργέτη  θα παραδώσει  την εικόνα στην οικογένεια Γαβαλά.

Πάντα την ημέρα αυτή δίνεται η ευκαιρία στον Σύνδεσμο να σας ενημερώσει για τις δραστηριότητες του χρόνου που πέρασε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δουλεύει  εθελοντικά και με ανεξάντλητο ενδιαφέρον  για ότι αφορά στην προβολή του νησιού μας και έξω από το νησί. Με διάθεση και προσπάθεια συνεργασίας με τους όλους τοπικούς παράγοντες.
Οι αποφάσεις  εγκρίνονται ομόφωνα  από τα μέλη  Δ.Σ.

Με τη φειδωλή διαχείριση των οικονομικών μας και μέσα από αντίξοες συνθήκες και με αρνητικές κριτικές που αντιμετωπίσαμε, κατορθώσαμε να προσφέρουμε πολλά έργα στο νησί μας συμβάλλοντες  άμεσα ή έμμεσα με την εξασφάλιση  βοήθειας σε διάφορους τομείς  και με χορηγίες από κρατικούς παράγοντες.
Οι κάτοικοι και οι συμπατριώτες που επισκέπτονται το νησί μας το έχουν διαπιστώσει.

Η κοπή της πίτας μας φέτος έγινε με διαφορετικό τρόπο.
Όχι  σε ξενοδοχείο όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές .
Το γιορτάσαμε σε ένα ωραίο μεζεδοπωλείο με μεγάλη ποικιλία μεζέδων ,κρασί, με παραδοσιακή νησιώτικη μουσική και τραγούδια, με τα παιδία από την Αμοργό και τους Λειψούς τον Παρασκευά τον Ρούσσο και τον Μανώλη τον Παραδείση.
Ο  Σύνδεσμος μας ανέλαβε την δαπάνη και εισέπραξε συμβολικά 5 ευρώ κατά άτομο , προσφέροντας και ένα  ημερολογίου μας.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας δώσουμε  πληροφορίες για ορισμένες δραστηριότητές τους Συνδέσμου,  που συνήθως δεν φτάνουν σωστά στα αυτιά σας.

Σχετικά με το υπόστεγο «ΟΣΤΡΕΛΑ».

Οι ενοικιαστές  μας ανακοίνωσαν τον Δεκέμβριου του 2014  ότι θέλουν να λύσουν τη μίσθωση καθόσον διέλυαν την εταιρία τους.
Εμείς διακηρύξαμε διαγωνισμό 23 Μαΐου 2015.
Η καθυστέρηση αυτή οφειλόταν στο ότι δεν είχαν αδειάσει το χώρο από τα πράγματα τους και δε μας είχαν παραδώσει το κλειδί.
Η συμπεριφορά αυτή μας έδωσε την εντύπωση ότι επρόκειτο για μεθόδευση , προκειμένου να παραμείνει το υπόστεγο κλειστό και ανεκμετάλλευτο κατά την καλοκαιρινή σεζόν.Στο  διαγωνισμό δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο νησί για πολλούς ενδιαφερόμενους. Και σε αυτό υπήρξε σκοπιμότητα για να βλάψει τον Σύνδεσμο.
Κατόπιν αυτού το Δ.Σ αποφάσισε, μια και δεν είμαστε  υποχρεωμένοι ως Νομικό Πρόσωπο ιδιωτικού Δικαίου  να  κάνουμε  πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, προχωρήσαμε σε ανεύρεση  ενοικιαστή κατά το συμφέρον του Συνδέσμου και όπως γνωρίζουν  οι ντόπιοι, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας κ. Αντώνης Τζεβάς, το νοίκιασε  από τον μήνα Αύγουστο προκειμένου να το χρησιμοποιήσει την επόμενη τουριστική/ καλοκαιρινή σεζόν.  Άλλως θα παρέμενε το υπόστεγο χωρίς πρόσοδο πιθανόν και για δέκα  μήνες, πέρα από του επτά προηγούμενους μήνες που δεν πληρωθήκαμε.
Ο κ. Αντώνης Τσεβάς μας πληροφορεί ότι έχει υποβάλλει αίτημα προς τον Δήμο στις  15 Φεβρουαρίου 2016 με Αριθ. Πρωτ. 66 για την παραχώρηση του χώρου της παραλίας για τραπεζο – καθίσματα, όπως ήταν πάντα. Μέχρι τώρα δεν έχει λάβει απάντηση.
Πιστεύουμε ότι θα πάρει σύντομα θετική απάντηση και ότι θα λειτουργήσει φέτος το ζωτικό αυτό στέκι.

Σχετικά με το ΛΙΟΤΡΙΒΙ τώρα.

Από πολλά χρόνια πριν ο Σύνδεσμο πάντα συνέβαλε οικονομικά για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Η πιο πρόσφατη και τελευταία οικονομική βοήθεια ήταν το έτος 2008 με το κρατικό κονδύλι  των 40.000 ευρώ, το οποίο η τότε βουλευτής Κυκλάδων κα Άρια Μανούσου, κατόπιν ενεργειών του Συνδέσμου μας, εξασφάλισε και το διέθεσε μέσω κωδικού της Κοινότητας της Σικίνου, για επισκευές και συντήρηση του ελαιοτριβείου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2015 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σικίνου, μας ζήτησε εγγράφως το ποσό των  52.000 ευρώ για να λειτουργήσει το λιοτρίβι.
Θεωρήσαμε λογικό να ζητήσουμε ποιές ανάγκες καλύψανε με το ποσό των 40.000 ευρώ και αφού θα λαμβάναμε την απάντησή τους, θα φροντίζαμε μέσω κρατικών επιδοτήσεων  να τους βοηθήσουμε. Επιπροσθέτους τους ζητούσαμε να μας αναφέρουν και ποια συγκριμένα ανταλλακτικά χρειάζονταν ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ.
Απάντηση  δε λάβαμε  και  όμως το λιοτρίβι λειτούργησε.
Διαχειριζόμαστε χρήματα του Συνδέσμου και είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαχειριστούμε με σύνεση και όχι να τα διασπαθίσουμε για τις ορέξεις ορισμένων, που κατά καιρούς  έχουν κάνει αβάσιμες προτάσεις και προθέσεις.

Η  ΜΟΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ 

Αναμενόμενη ήταν η άμεση και αίσια εξέλιξη της επίσκεψης στο νησί μας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, με το επιτελείο του, με το ΣΙΝΟΥΚ,  που το συνόδεψα εγώ κατόπιν προσκλήσεώς του, στις 10 Δεκεμβρίου, μετά από την πυρκαγιά της 6ης Σεπτεμβρίου, που η Σίκινος καιγόταν επί τρείς ημέρες, ενώ κανείς από τους αρμόδιους δεν ήταν τις ημέρες αυτές  στο νησί.
Με το αμφιλεγόμενο ατύχημα  της πυρκαγιάς, μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακαλέσω και να ζητήσω από τον κ Πάνο Καμμένο με τον οποίο υπάρχουν αμοιβαίες καλές σχέσεις συνεργασίες, από τότε που ήταν Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και πάντοτε εξυπηρετούσε   το νησί μας, να επισκεφτεί τη Σίκινο για τη απαιτούμενη διάνοιξη λωρίδων πυρασφαλείας από τη ΜΟΜΑ.
Στο ταξίδι αυτό ήλθε μαζί μου και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Σικίνου, κ. Δημήτρης Μάναλης, ο οποίος και είναι ενήμερος του θέματος.
Ήδη κλιμάκιο της ΜΟΜΑ βρίσκεται στο νησί μας.
Και ο Δήμαρχος  μας  δεν έχασε την ευκαιρία να το οικειοποιηθεί – όπως το συνηθίζει να κάνει –  με το να φωτογραφίζεται, να δημοσιεύει άρθρα  και να καμαρώνει για το επίτευγμά  μας.

 Σχετικά μα την Υγεία

Με την από 21 Ιανουαρίου 2016 Απόφαση του Υπουργείου Υγείας «Περί  Καθορισμού Τομέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.» η Σίκινος και η Φολέγανδρος εντάσσονται στο Κέντρο Υγείας της Ίου το οποίο διαθέτει Γιατρό Γενικής Ιατρικής, Παιδίατρο και 2 Αγροτικούς Ιατρούς.
Επισκέφτηκα προ ημερών, στις 7 Μαρτίου,  προσωπικά τον Διοικητή κ. Νικ. Καρβούνη και τον Υποδ/τη κ. Χαράλαμπο Πλάτση της 2ης ΔΥΠΕ και κατόπιν διεξοδικής συζήτησης σχετικά με τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά  αποφασίστηκε να προωθήσουν αναβάθμιση της θέσης του Αγροτικού Γιατρού με γιατρό Γενικής Ιατρικής και με κίνητρο δωρεάν παροχής στέγης και ακόμη με τη συνυπηρέτηση στο ίδιο τόπο στην περίπτωση ζευγαριού ιατρών.
Το κονδύλι της αναβάθμισης της θέσης θα μπορούσε να καλυφτεί από το κονδύλι που διατίθεται  για τις αεροκομιδές, αφού κατά κάποιο τρόπο θα μειωθούν.
Δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 21ης Φεβρουαρίου 2016 ο Νόμος  4368 που στο άρθρο  43 «Περί κινήτρων για ‘Αγονες- νησιωτικές περιοχές- Άγονο Ιατρείο» επισημοποιεί τα κίνητρα και στις παραγράφους 4 &  5 του ιδίου Νόμου αναφέρει «Ότι  οι Ο.Τ.Α. και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών μπορούν να παρέχουν στον επίκουρο ιατρό και τον ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου της περιοχής τους, για όλη τη διάρκεια σύμβασης ή της θητείας του, δωρεάν σίτιση, κατάλληλο κατάλυμα διαμονής ή και χρηματικά επιδόματα για την κάλυψη των αναγκών αυτών»

Τα νέα δρομολόγια της ακτοπλοΐας.

Μια πρόταση που είχαμε υποβάλλει από καιρό στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την επαναφέραμε πρόσφατα στον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Θεοτοκά, είναι δρομολόγηση  πλοίου σε ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο Σαντορίνη – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο –Ανάφη το οποίο βρίσκεται στα άμεσα σχέδια πραγματοποίησής του.

Ανακοινώθηκε δρομολόγιο του SPEEDRUNNER 4 από 12 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου κάθε Τετάρτη με αναχώρηση από Πειραιά στα 7.15 με προσεγγίσεις Σέριφο, Σίφνο, Φολέγανδρο, Σίκινο επιστροφή Σίφνο, Σέριφο, Πειραιά.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Πρόεδρο της Εταιρίας κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη φίλο του νησιού μας και προσωπικού φίλου μου καθώς και την RAC SA και τους επαγγελματίες του νησιού που έκαναν μεγάλες προσπάθειες γι αυτό.

Ο κ. Δημητριάδης - Ευγενίδης κατά την επίσκεψη του στα γραφεία της RAC SA στη Σίκινο, με τον Πρόεδρο των Σικινητών κ. Πασχάλη Συρίγο με τον οποίο τους συνδέει φιλία χρόνων και τον κ. Αντώνη Τσεβά της RAC τους οποίους συνδέει μεγάλη επαγγελματική συνεργασία.

Ο κ. Δημητριάδης – Ευγενίδης κατά την επίσκεψη του στα γραφεία της RAC SA στη Σίκινο, με τον Πρόεδρο των Σικινητών κ. Πασχάλη Συρίγο με τον οποίο τους συνδέει φιλία χρόνων και τον κ. Αντώνη Τσεβά της RAC τους οποίους συνδέει μεγάλη επαγγελματική συνεργασία.

Μεταφορά γραφείου Συνδέσμου.

Μεταφέραμε την προσωρινής στέγαση του γραφείου τους Συνδέσμου από το Κατάστημα μου σε χώρο κοντά στον ίδιο δρόμο Κλεισόβης 111 στην Καλλίπολη – Πειραιά.
Και αυτός ο χώρος στέγασης είναι προσωρινός μέχρις ότου αποκτήσουμε ιδιόκτητο.
Ψάχνουμε να βρούμε ένα χώρο στα οικονομικά μέτρα μας στην περιοχή Νέου Κόσμου- Αγ. Γιάννη – Δάφνη κοντά σε σταθμό μετρό
επιφάνειας  τουλάχιστον 40 τ.μ. και  αξίας 25.000 ευρώ.
Εάν έχετε υπόψη σας ή πέσει στην αντίληψη σας κάποιος χώρος με αυτές τις προδιαγραφές παρακαλώ  πέστε το μας.

Το γραφείο του Συνδέσμου είναι ανοικτό κάθε μέρα, όποιος θέλει μπορεί να το επισκέπτεται αφού προηγηθεί  τηλεφώνημα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ. ΣΤΙΣ 4-5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ  ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΧΙΑΤΑΣΟΥΣΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΣ.