Στη Μήλο το 2ο διεθνές συνέδριο “Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα”

March 28th, 2017 | by admin
Στη Μήλο το 2ο διεθνές συνέδριο “Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα”
Milos News
0

Με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Απριλίου 2017 στην Μήλο το 2ο διεθνές συνέδριο με τίτλο “Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα”. Συνδιοργανώνεται από το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, και το δημοσιογραφικό portal Energypress, υπό την αιγίδα του Δήμου Μήλου, του Λιμενικού Ταμείου Μήλου και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου “Γεώργιος Ηλιόπουλος “ στον Αδάμαντα της Μήλου. Στο κτίριο, εκτός από την κύρια αίθουσα, υπάρχουν δυνατότητες για παράλληλες εκδηλώσεις με πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό. Το συνέδριο θα καλυφθεί από τοπικά / περιφερειακά ΜΜΕ ενώ θα υπάρχει σύγχρονη μετάδοση των εργασιών μέσω live streaming.

img001

Στο συνέδριο της Μήλου θα δώσει το παρών και ο Torsten Sevecke, Διευθυντής Καινοτομίας, Οικονομικών & Ανάπτυξης, λιμένας Αμβούργου.
Το λιμάνι του Αμβούργου, ένας από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς κόμβους στην Ευρώπη, είναι από τα πρώτα που έχτισαν μια στρατηγική για την μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου και του οικολογικού αποτυπώματος. Οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν κατά την τελευταία 10ετία, φέρνουν το λιμάνι του Αμβούργου στην πρωτοπορία της προσπάθειας για βελτίωση των περιβαλλοντικών δεικτών, αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, συμβολή στην τοπική ανάπτυξη, δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης και προώθηση των δεσμών με την πόλη. Οι πρωτοβουλίες αυτές υποστηρίζονται από εγκαταστάσεις ΑΠΕ, σύγχρονα συστήματα επικοινωνιών και πληροφορικής για τις μεταφορές, έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα, κίνητρα για σκάφη μειωμένων εκπομπών, υποδομές για LNG και τροφοδοσία ελλιμενισμένων πλοίων με ηλεκτρισμό.