Στη Σίκινο οι γιατροί της +πλευσης

May 1st, 2017 | by admin
Στη Σίκινο οι γιατροί της +πλευσης
Uncategorized
0

Επιβεβαιώθηκε και έμπρακτα, για ιατρικούς λόγους, ότι τα σπίτια της Σικίνου είναι ανοιχτά στους εθελοντές της +πλευσης, σαν να είναι δικά τους, καθώς χρειάστηκε να γίνει και κατ’ οίκον επίσκεψη σε ασθενή που δεν μπορούσε να επισκεφτεί τα ιατρεία που λειτούργησαν το Σάββατο στο νησί. Ιατρική ομάδα της +πλευσης μετέβη σε κατοικία ηλικιωμένου χρόνια κατακεκλιμένου ασθενούς, προκειμένου να γίνει χειρουργικός καθαρισμός. Στα ιατρεία που λειτούργησαν στο νησί, προσήλθαν συνολικά 68 άτομα, ενώ ελήφθησαν και 43 δείγματα αίματος για να γίνουν οι επιβαλλόμενες ανά περίπτωση αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

 

dsc_1824-1024x684

Την ίδια ώρα άλλοι εθελοντές της +πλευσης παρέδιδαν στο σχολείο ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό και υλικά για την ενίσχυση της διδασκαλίας των μικρών κατοίκων του νησιού. Φυσικά, τα παιδιά έδειξαν άμεσα την προτίμησή τους και απόλαυσαν άμεσα τα νέα παιχνίδια και όργανα γυμναστικής.  Στον ίδιο χώρο εγκαταστάστάθηκε και ο ψύκτης-αφαλατωτής, με την ευγενική χορηγία της COLGATE PALMOLIVE, που θα προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κρυστάλλινα καθαρό νερό.

dsc_1871-1024x684
Τέλος, στο Δήμο παραδόθηκαν και πλήρη σετ από εξειδικευμένα εργαλεία για την τεχνική υπηρεσία, χορηγία της STANLEY – BLACK & DECKER, για την διεύρυνση των δυνατοτήτων στην υλοποίηση απαραίτητων έργων και επισκευών στο νησί. Το μεσημέρι, οι εθελοντές είχαν ήδη φορτώσει στα φουσκωτά της +πλευσης όλο τον εξοπλισμό και τα υλικά, προκειμένου νωρίς το απόγευμα να αποπλεύσουμε για τον επόμενο προορισμό μας. Οι εθελοντές της +πλευσης επισκέφθηκαν προηγούμενα το πρωί της Παρασκευής την Κίμωλο, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα του Διάπλου 2017 ακολουθούν επισκέψεις στην Ηρακλειά, στη Σχοινούσα, στην Ανάφη, στην Ψέριμο και Τέλενδο και στους Λειψούς.
dsc_2105-1024x684
Πρώτη ξεκίνησε να υποδέχεται τους κατοίκους της Κιμώλου η ομάδα του αιματολογικού, συλλέγοντας δείγματα αίματος, τα οποία στη συνέχεια συσκευάστηκαν κατάλληλα και απεστάλησαν σε ειδικό εργαστήριο για να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις. Συνολικά ελήφθησαν 64 δείγματα από παιδιά και ενήλικες. Οι εξειδικευμένοι γιατροί της +πλευσης θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα και θα τα αποστείλουν πίσω στο νησί μαζί με τα συμπεράσματά τους.
dsc_1909-1024x684
Λίγο αργότερα, άνοιξαν και τα υπόλοιπα ιατρεία που είχαν προετοιμάσει από το προηγούμενο απόγευμα οι εθελοντές της +πλευσης, στο Αφεντάκειο και το Αγροτικό Ιατρείο του νησιού.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και έγιναν εκατοντάδες εξειδικευμένες εξετάσεις σε σχεδόν 150 άτομα, γεμίζοντάς μας με ικανοποίηση. Στο σχολείο του νησιού παραδόθηκε και επίσημα ο ψύκτης-αφαλατωτής που δώρισε η +πλευση με την ευγενική χορηγία της COLGATE PALMOLIVE, προκειμένου τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν πρόσβαση σε κρυστάλλινα καθαρό νερό. Η +πλευση οργάνωσε στον ίδιο χώρο ένα πρωτότυπο παιχνίδι για τους μικρότερους κατοίκους του νησιού, στο πλαίσιο του Smoke Free Greece, για την πρόληψη του καπνίσματος.
dsc_1925-1024x646

Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης, επιβεβαιώνοντας την σωστή στόχευση των δράσεων που οργανώνει η ομάδα σε επίπεδο πρόληψης. Παραδόθηκε επίσης ο ηλεκτρονικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός που δώρισε η +πλευση στα σχολεία της Κιμώλου, ενισχύοντας τους εκπαιδευτικούς στο λειτούργημα που επιτελούν, υπό δύσκολες συνθήκες.

 

 dsc_2070-copy-1024x574

Τα ιατρεία ολοκλήρωσαν την λειτουργία τους αφού εξετάστηκε και ο τελευταίος από τους κατοίκους που προσήλθε και οι εθελοντές της +πλευσης φόρτωσαν τον εξοπλισμό ξανά στα φουσκωτά, για τον επόμενο προορισμό του διάπλου που είναι η Ηρακλειά. Σε όλα τα νησιά, στήνονται ιατρεία για να προσφέρουν δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις στους κατοίκους οι γιατροί της +πλευσης.

dsc_2296-copy-1024x684

screen-shot-2017-04-28-at-14-14-55-1024x569

dsc_2307-1024x684

stanley-black-decker-1024x655

Πηγή: symplefsi.org και www.cycladesvoice.gr