Στον Βώλακα της Τήνου ποίηση διαβάζεις στις πόρτες…

December 24th, 2018 | by admin
Στον Βώλακα της Τήνου ποίηση διαβάζεις στις πόρτες…
Tinos News
0

Ξεκλειδώνουν αναμνήσεις, “παίζουν” με τις κρυμμένες ευαισθησίες και εκπλήσσουν ευχάριστα όσους τα αντικρίζουν: παραθυρόφυλλα, πόρτες και τοίχοι εγκαταλελειμμένων κτισμάτων στο χωριό Βωλάξ (Βώλακας) της Τήνου, γίνονται ένας ιδιαίτερος “καμβάς” πάνω στον οποίο, εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Λάσκος Λασκαρίδης αποτυπώνει ποιήματα Ελλήνων ποιητών, δίνοντάς τους μια νέα πνοή και καθιστώντας τα “ψηφίδες πολιτισμού”.

Ρίτσος, Ελύτης, Καββαδίας, αλλά και Γκάτσος, Βάρναλης, Σεφέρης είναι ορισμένοι από τους ποιητές που ενέπνευσαν τον 56χρονο κ. Λασκαρίδη για να προχωρήσει σ’ αυτή την ιδιαίτερη ως προς το ύφος και την αισθητική πρωτοβουλία, μέσα από την οποία Έλληνες και ξένοι επισκέπτες “επανασυνδέονται με τις πανανθρώπινες αξίες και αποτινάσσουν τα φοβικά συναισθήματα”, όπως εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δες τις ομορφιές της Τήνου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Γέννημα θρέμμα της Αθήνας, ο κ. Λασκαρίδης, βγήκε στον πηγαιμό για τη δική του …Ιθάκη και βρήκε το ιδανικό μέρος για την υλοποίηση της ιδέας του, στο χωριό Βωλάξ. “Βρέθηκα εδώ, σε ένα χωριό που με έκανε να νιώθω υπέροχα και να αρχίσω να βγάζω τις αισθήσεις μου ξανά στην επιφάνεια, τις οποίες είχα χάσει, όπως και πολλοί Έλληνες εξαιτίας της κρίσης την οποία βιώνουμε”, υπογραμμίζει.

Στον Βωλάκα, που είναι γνωστός για τους τεράστιους γρανιτένιους, ηφαιστειογενείς ογκόλιθους που βρίσκονται διάσπαρτοι γύρω απ’ αυτόν, ο κ. Λασκαρίδης έδωσε “ζωή” σε έρημα σπίτια, καταθέτοντας σε κοινή θέα τον γνώριμο λόγο των Ελλήνων ποιητών της νεότερης ιστορίας.

Πηγή: citypost.gr