ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΚΙΝΗΤΩΝ: ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ

March 10th, 2017 | by admin
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΚΙΝΗΤΩΝ: ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ
Sikinos News
0

Στις 6 Μαρτίου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Σύνδεσμος Σικινητών γιόρτασε στην Αθήνα, στον Ι. Ναό του Αγ. Παντελεήμονα στην οδό Καλλιρρόης – Ν. Κόσμο, την Παναγία την Παντάνασσα την προστάτιδα και πολιούχο του νησιού, με εκκλησιασμό της ομώνυμης εικόνας, αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας που βρίσκεται στη Σίκινο.

Μετά τον εκκλησιασμό και την αρτοκλασία τα μέλη του Συνδέσμου, συμπατριώτες και φίλοι του συνδέσμου, κάθισαν στο εντευκτήριο του ναού όπου προσφέρθηκαν γλυκίσματα και ρακόμελο και έλαβε μέρος η παράδοση της εικόνας από την οικογένεια που τη φιλοξενούσε στο σπίτι της, τον προηγούμενο χρόνο , στη νέα οικογένεια, μέλος του Συνδέσμου, που θα τη φιλοξενήσει και αυτή για ένα χρόνο στο σπίτι της κατά το πατροπαράδοτο έθιμο, για να έχει την ευλογία και την προστασία της Παναγίας.

Εκεί δόθηκε η ευκαιρία στον Πρόεδρό κ. Πασχάλη Συρίγο να μιλήσει στους παραβρισκόμενους να τους ενημερώσει με την δραστηριότητα του Συνδέσμου και να τους ευχηθεί εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου όπως η Παναγία η Παντάνασσα να χαρίζει υγεία και προστασία στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε.