Τήνος: Πρόγραμμα εορτασμού ευρέσεως Εικόνος της Ευαγγελιστρίας

January 25th, 2019 | by admin
Τήνος: Πρόγραμμα εορτασμού ευρέσεως Εικόνος της Ευαγγελιστρίας
Tinos News
0
Πρόγραμμα
τελέσεως εορτασμού 196ης Επετείου Ευρέσεως της Αγίας και 
Θαυματουργού Εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ


ΤΡΙΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ώρα 3:00 μ.μ. Περιφορά της Αγίας Εικόνος με πλήρη εκκλησιαστική τάξη και τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.
Ώρα 5:00 μ.μ. Βράβευση των αριστούχων μαθητών των Σχολείων της Τήνου (σχολ. έτους 2017-2018) εντός του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.
Ώρα 10:30 μ.μ. Τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.

Δες τις ομορφιές της Τήνου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ώρα 7:00 π.μ. Γενική χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία. Παιάνιση εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική στις οδούς της πόλης. Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.
Ώρα 9:00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωρόθεου Β΄.
Ώρα 10:35 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του αοίδιμου Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ και κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Δ.Ε. του Ιερού Ιδρύματος κ. Δωρόθεο Β΄. – Μετά ταύτα, θα πραγματοποιηθούν επισήμως, τα εγκαίνια της προσφάτως ανακαινισθείσης Εκθέσεως Εικόνων και Κειμηλίων.
Ώρα 2:00 μ.μ. Τέλεση ακολουθίας Θ΄ ώρας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας στην πόλη με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, κατά τα καθιερωμένα. Επάνοδος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Κτητόρων του Πάνσεπτου Ναού και του Ιερού Καθιδρύματος. Κατάθεση στεφάνου από τον Γενικό Γραμματέα της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Ευάγγελο Βέρσαλη.
Ώρα 4:20 μ.μ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας μετά συνοπτικού Απολογισμού του λήξαντος έτους 2018, από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Ευάγγελο Σημαντήρη, εντός του Ιερού Ναού.
Ώρα 4:30 μ.μ. Τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού.
Ώρα 6:30 μ.μ. Εκκίνηση παραδοσιακής λαμπαδηφορίας.
Ώρα 7:00 μ.μ. Βράβευση γραπτών δοκιμίων, των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Τήνου, που έλαβαν μέρος στον 7 ο Μαθητικό Προαιρετικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, από της εξέδρας της πλατείας Παντανάσσης.

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ώρα 10:00 π.μ. Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Δωρητών, Συνδρομητών και Ευεργετών του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Η Διοικούσα Επιτροπή προσκαλεί τον λαό της Τήνου να συμπροσευχηθεί και συμμετάσχει σε όλες τις λειτουργικές και πνευματικές εκδηλώσεις του ανωτέρω Προγράμματος.

Η 30η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα αργίας (Β.Δ. 253/1966/ΦΕΚ 68).

Πηγή: tinostoday.gr