Ταξίδι στην Σίφνο

August 12th, 2020 | by admin
Ταξίδι στην Σίφνο
Sifnos News
0

Είναι εκείνο το μέρος, που ονειρεύεσαι τις Τρίτες του Φλεβάρη. Είναι εκείνο το μέρος, που σε φαντάζεσαι ελεύθερο. Είναι εκείνο το μέρος, που για σένα σημαίνει καλοκαίρι. Είναι εκείνο το μέρος, που… (τώρα που το σκέφτομαι) δεν έχω. Άκυρος όλος ο (αναίτια και άτεχνα μελιστάλακτος) πρόλογος!

sifnos-1

Στα στενά της Απολλωνίας

Πάμε ξανά… Όλο και πιο συχνά συνειδητοποιώ πλέον πως θέλω κάθε φορά ν’ ανακαλύπτω καινούργια μέρη. Να ονειρεύομαι την καινούργια περιπέτεια, να ερωτευτώ τον επόμενο τόπο που θα συναντήσω ( μου ‘χε συμβεί το ίδιο κάποτε και με ανθρώπους – λες να έχω το ίδιο ανυπόμονο βλέμμα με τον έφηβο εαυτό μου).

Δες τις ομορφιές της Σίφνου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Ο πιο πρόσφατος έρωτας λέγεται Σίφνος. Τη γνώρισα, κοιταχτήκαμε και δάγκωσα λαμαρίνα (για την ακρίβεια δάγκωσα μαστέλο, το παραδοσιακό σιφνέικο αρνάκι στη γάστρα). Ονειρεύομαι να μένουμε στις Καμάρες, ν’ αράζουμε μπροστά στην παραλία, να ‘χουμε κλείσει κινητά και social media κι όλη μας η έγνοια να είναι αν μετά το 5ο ούζο και τον μεσημεριανό ύπνο θα πάμε τελικά για απογευματινό μπάνιο στη Φασολού.

sifnos-3

Στη Φασολού.

(Ναι, ρε φίλε, σήμερα θα κοιμηθούμε μεσημέρι, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εκδίκηση του αληθινού εαυτού μας απέναντι στην πολυάσχολη, διαρκώς τσιτωμένη κι υστερική αστική εκδοχή μας!)

sifnos-4

Στις Καμάρες.

Ονειρεύομαι να πηγαίνουμε στον Γλυφό κι από εκεί να ακολουθούμε το μονοπάτι μέχρι τη Χρυσοπηγή.

sifnos-5

Στο Μονοπάτι της Χρυσοπηγής.

Εδώ δίνουν όρκους οι ερωτευμένοι, ε! Ας δώσουν. Ο Έρωτας Υπόσχεται. Υπόσχεται το πιο όμορφο Τώρα του κόσμου.

sifnos-6

Η απέριττη Χρυσοπηγή.

Ονειρεύομαι να ‘μαστε μόνοι μας στα Σεράλια και το σούρουπο να μας βρίσκει στο Κάστρο. Να δύει ο ήλιος και να μεθάμε από τα χρώματα.

sifnos-7

Μόνοι στα Σεράλια.

Και πάνω κάτω περατζάδα όλο το βράδυ στο περίφημο Στενό της Απολλωνίας, για ποτά και φίλους.
Και το μεγάλο μου κόλλημα, η Χερρόνησος, να με περιμένει το επόμενο πρωί.

sifnos-8

Στην Χερρόνησο.

Σαν να το είχα κάνει παραγγελία (από κάπου, δεν ξέρω από που) αυτό το μικρό απάνεμο λιμανάκι. Εδώ δεν έχει σήμα. Εδώ δεν έχει ανθρώπους σκυμμένους πάνω στα κινητά. Εδώ γαληνεύουμε. Δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε ωραίες λέξεις. Αληθινά γαληνεύουμε.
Δεν μπορώ να πω αν φέτος θα με γοητεύσει άλλο νησί. Αν θα μου δημιουργήσει αυτή την έξαψη, αυτό το χτυποκάρδι. Μα κι αν συμβεί, θα ξέρουμε κι οι δυο μας. Και η Σίφνος. Και εγώ. Πως άξιζε. Και θα ξαναβρεθούμε. Κάτι σαν υπόσχεση. Ερωτευμένων.
Πηγή: andro.gr