Τα Tinos Food Paths στη HO.RE.CA. 2019

February 14th, 2019 | by admin
Τα Tinos Food Paths στη HO.RE.CA. 2019
Tinos News
0
To Tinos Food Paths παρευρέθηκε στη φετινή διοργάνωση της HORECA στο Metropolitan Expo μετά από πρόσκληση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος “Chef Club”. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διοργάνωση μιας ομιλίας με θέμα τον γαστρονομικό τουρισμό.

Ποια είναι η ΗO.RE.CA.;

Η HORECA είναι μια μεγάλη διεθνής έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης. Η έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο και φέρνει σε επαφή τους επαγγελματίες του Τουρισμού με ολόκληρη την προμηθευτική αλυσίδα (foodservice, καφές και ροφήματα, αλκοολούχα και μη ποτά, τρόφιμα και σνακ), τις κορυφαίες επιχειρήσεις με ξενοδοχειακό και εστιατορικό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και με εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή, την ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Rac S.A. – Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή!

Ποιο είναι το Tinos Food Paths;

Ένα πιάτο, ζεστό ή κρύο. Μια μπουκιά, μικρή ή μεγάλη. Η γεύση. Το φαγητό, ένας από τους βασικότερους και ομορφότερους τρόπους γνωριμίας ενός τόπου. Ο γαστρονομικός μας πολιτισμός βρίσκεται παντού. Στη θάλασσα και στα χωράφια μας. Στα σπίτια μας και στις αυλές. Στα κατώγια. Στα κελάρια. Στα αγαθά που κρατάνε στα χέρια τους και στην ψυχή τους οι άνθρωποι του τόπου αυτού.

Η εξωστρέφεια αυτού του πολιτιστικού στοιχείου μας αφορά. Όλους. Από το μικρότερο καφενείο στην πλατεία του χωριού ή σε κάποιο στενό της Χώρας μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο, παραλιακό, παραθαλάσσιο ή εντός της ενδοχώρας. Με αυτή την σκέψη και διάθεση δημιουργήθηκαν Τinos Food Paths. Μια δράση που γεννήθηκε το 2015 και που οι ιδρυτές του ονειρεύονται πως θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να εμπλουτίζεται.

Η Τήνος, ένας γαστρονομικός προορισμός, σαν νησί από μόνη της, σαν κομμάτι μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής (Κυκλάδες, Αιγαίο). Η ιδέα, δηλαδή ο σεβασμός και η αγάπη προς κάθε ντόπιο προϊόν και η προβολή του, στηρίζεται τόσο στη συνεργασία όσο και στην προσπάθεια να κατανοήσουμε και να διαχειριστούμε τον τομέα γαστρονομία. Με αργά και σίγουρα βήματα, νιώθοντας πάντα περήφανοι για το τον τόπο και αυτά που αυτός μας προσφέρει θα ακολουθήσουμε καινούριες διαδρομές και θα χαράξουμε τα μονοπάτια της γεύσης.

Πηγή: tinostoday.gr