Το μέρος της Μήλου που θα σας κλέψει την καρδιά

August 2nd, 2019 | by admin
Το μέρος της Μήλου που θα σας κλέψει την καρδιά
Milos News
0

Ένα μαγευτικό τοπίο που συναρπάζει με την επιβλητικότητά του

Αν και δεν συγκαταλέγεται στις παραλίες με την ουσιαστική έννοια της λέξης, το συγκεκριμένο μέρος στη Μήλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά σημεία του νησιού για κολύμπι.

Δες τις ομορφιές της Μήλου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μήλου, λοιπόν, το Κλέφτικο συγκαταλέγεται στους φημισμένους και πιο συναρπαστικούς προορισμούς της, που μαρτυρά μέχρι και σήμερα την ηφαιστειογενή ιστορία του νησιού.

milos-2

Στην ουσία πρόκειται για επιβλητικούς, βραχώδεις σχηματισμούς μέσα στη θάλασσα, σε διάφορες μορφές με κοιλώματα και σπηλιές που δημιουργήθηκαν από την θάλασσα και τον αέρα με το πέρασμα των χρόνων, που αναδύονται από τα νερά του Αιγαίου και προκαλούν δέος στη θέασή τους.

milos-3

Σύμφωνα με το μύθο, μάλιστα, σε μια σπηλιά του Κλέφτικου διατηρούσαν το κρησφύγετό τους οι πειρατές, οι οποίοι έχουν αφήσει εκεί κρυμμένο τον θησαυρό τους.

Τα νερά εδώ είναι κρυστάλλινα, καταπράσινα και πεντακάθαρα, μαγεύοντας έτσι τον κάθε επισκέπτη. Όσοι βρίσκεστε στο νησί και θέλετε να επισκεφτείτε το Κλέφτικο μπορείτε να το προσεγγίσετε μόνο από θαλάσσης, με κάποιο από τα τουριστικά καραβάκια που αναχωρούν από τον Αδάμαντα.
milos-4
milos-5

Πηγή: newsbeast.gr