Το μικροσκοπικό ψαροχώρι στη Μήλο που μοιάζει να αναδύεται από τη θάλασσα

May 11th, 2021 | by admin
Το μικροσκοπικό ψαροχώρι στη Μήλο που μοιάζει να αναδύεται από τη θάλασσα
Milos News
0

Eίναι πολύ δύσκολο να επισκεφτεί κανείς τη Μήλο και να μην μαγευτεί από το υπέροχο και τόσο ιδιόμορφο φυσικό σκηνικό της. Επιπλέον, η ιδιαίτερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα που οφείλεται στην ηφαιστειογενή ιδιοσυγκρασία της μαγεύει τους πάντες, κάνοντας τους επισκέπτες της να την επιλέγουν ξανά και ξανά για τις διακοπές τους.

 

milos-2-oinoi

Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα νησί με περισσότερες από 70 παραλίες, όλες μία και μία, και γραφικά χωριουδάκια έκπληξη που μοιάζουν να έχουν μείνει πίσω στο χρόνο και καταφέρνουν να γοητεύσουν ακόμη και τους πιο ρεαλιστές. Ένα από αυτά συναντάται στο βόρειο τμήμα του νησιού και ακούει στο όνομα Φυροπόταμος.

milos-3-oinoi

Λιγοστά σπιτάκια στο ένα άκρος της ομώνυμης παραλίας που λειτουργούν ως «καταφύγιο» για τις βάρκες των ψαράδων. Γνωστά και ως «σύρματα» βρίσκονται ακριβώς πάνω στο σημείο που σκάει το κύμα και κάθε χειμώνα φιλοξενούν τις βάρκες των ψαράδων που «ξεκουράζονται» για την καλοκαιρινή σεζόν. Τότε βγαίνανε από τα σύρματα και έπεφταν στη θάλασσα για να πιάσουν τις πολυπόθητες ψαριές. Σήμερα τα όμορφα αυτά κτίρια έχουν μετατραπεί σε εξοχικές κατοικίες ή γουστόζικα μαγαζάκια.

milos-4-oinoi

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Μικρά, πάλλευκα κτίσματα λιτής αρχιτεκτονικής με χρωματιστές λεπτομέρειες, συνήθως στις πόρτες και τα παραθυρόφυλλα δημιουργούν ένα υπέροχο, γραφικό σκηνικό που δύσκολα μπορεί να λησμονηθεί.

milos-6-oinoi

Η ακρογιαλιά του οικισμού είναι αρκετά πλατιά, με άμμο και αρμυρίκια που προσφέρουν την ανακουφιστική σκιά στους λουόμενους, ενώ υπάρχουν και λίγες ομπρέλες με ξαπλώστρες. Τα νερά του Αιγαίου ονειρικά, με διάφορες γαλαζοπράσινες αποχρώσεις και πλούσιο βυθό, καλούν σε δροσιστικές βουτιές.

milos-7-oinoi

Αξίζει να ανηφορίσει κανείς το λόφο που βρίσκεται ένα γκρεμισμένο κτίσμα, λέγεται ότι πρόκειται για το παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας μεταλλευμάτων, και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Από εδώ η θέα είναι ονειρική. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, μάλιστα, οι πιο τολμηροί θα λέγαμε, που χρησιμοποιούν τις μικρές ταράτσες εδώ ως φυσικούς βατήρες για αξέχαστες βουτιές!

Πηγή: newsbeast.gr