Το προσκύνημα δεν είναι ο μόνος λόγος να πας στην Τήνο

March 29th, 2019 | by admin
Το προσκύνημα δεν είναι ο μόνος λόγος να πας στην Τήνο
Tinos News
0

Αυτό το κυκλαδίτικο νησί, σήμα κατά τεθέν των προσκυνητών, είναι ένα γοητευτικό νησί και συνάμα άγνωστο στους τουρίστες. Ο κάθε ένας από εμάς το έχει σαν στόχο ζωής να προσκυνήσει την εκκλησία της Παναγιάς της Μεγαλόχαρης, αφού η γαλήνη που αποκτάς αφού την επισκεφτείς είναι ανεκτίμητης αξίας.

Το προσκύνημα όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος για να πας στην Τήνο. Το νησί διαθέτει καταπληκτικές παραλίες αλλά και πανέμορφα παραδοσιακά χωριά. Είναι η πατρίδα μεγάλων καλλιτεχνών της μαρμαρογλυπτικής, μιας και το νησί κρατάει την σκυτάλη σε αυτό το είδος τέχνης. Σύμφωνα με το μύθο, ο διάσημος γλύπτης της αρχαιότητας, Φειδίας, είχε διδάξει τα μυστικά της τέχνης του στους ντόπιους η οποία εμφανίζεται σε ξωκλήσια, κρήνες, καμάρες και περίτεχνους περιστεριώνες. Αξίζει να περάστε μια βόλτα από το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και από την Πινακοθήκη Τηνίων Καλλιτεχνών.

Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

Σίγουρα οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου είναι κάτι που επιβάλλετε να παρευρεθείς τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σου. Μαζί με αυτούς τους εορτασμούς, διοργανώνονται κι αλλά φεστιβάλ που αφορούν γαστρονομικά προϊόντα όπως οι αγκινάρες, το μέλι και λευκά και κόκκινα κρασιά.

Μερικά από τα γραφικά χωριά της Τήνου.
Πύργος: Το χωρίο των καλλιτεχνών μαρμάρου, ο Πύργος αν και μακριά από την θάλασσα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωρία του νησιού. Πήρε το όνομα του από ένα βενετσιάνικο κάστρο που βρίσκεται στην περιοχή και αποτελεί το κέντρο της τέχνης του μαρμάρου.

Κώμη: Το χωριό σηματοδοτεί την αρχή μιας εύφορης πεδιάδας που απλώνεται μέχρι τη θάλασσα. Σε κάθε μία από τις δύο εισόδους του χωριού, υπάρχει μια εκκλησία με μια όμορφη πλατεία.

Υστέρνια: Σε μια απότομη πλαγιά είναι το χωριό που ονομάζεται Υστέρνια. Εκτός από την καταπληκτική θέα του μπορεί κανείς να θαυμάσει, βλέπει επίσης την αφθονία των μαρμάρινων στολιδιών σε σπίτια, εκκλησίες και στην όμορφη πλατεία της πόλης. Κι αυτό το χωριό είναι ένα ακόμη σπίτι για να το μάρμαρο με μια μακρά παράδοση της γλυπτικής.

Πηγή: tinostoday.gr