Το σπίτι που ανακαίνισαν δύο ξένοι designers στην Τήνο -«Αυθεντικό, σικάτο, ελληνικό»

May 14th, 2019 | by admin
Το σπίτι που ανακαίνισαν δύο ξένοι designers στην Τήνο -«Αυθεντικό, σικάτο, ελληνικό»
Tinos News
0

Σε ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, στην Τήνο, με τις άγριες παραλίες και τα μικρά χωριά, υπάρχει ένα σπίτι που υπόσχεται διακοπές ονειρεμένες και γεμάτες αυτό που γράφουν στο Instagram #islandvibe.

Δες τις ομορφιές της Τήνου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

xinara-house-tinos-2Ο Πίτερ και η Σούζαν Μέιστρον βρέθηκαν στην Τήνο και αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες του Xinara House. Πρόκειται για ένα συγκρότημα με δύο βίλες, διακοσμημένες με πάρα πολύ γούστο που δεν ξεφεύγουν από το ελληνικό πνεύμα.
xinara-house-tinos-3

Οι δύο designers περιγράφοντας με τρεις λέξεις σε πρόσφατη συνέντευξή τους στην γαλλική Vogue το μοναδικό σπίτι στην Τήνο, είπαν: «Αυθεντικό, σικάτο, ελληνικό», ενώ πρόσθεσαν πως εμπνεύστηκαν από το Μουσείο Μπενάκη, Anne Igou, τα κατεστραμμένα κτίρια.
xinara-house-tinos-4

Το Xinara House στην Τήνο, που χαρακτηρίστηκε από το Business Insider ως ένα από τα ωραιότερα τοπία της Γης, είναι ένα ανακαινισμένο πέτρινο σπίτι που χρονολογείται στην από τον 17ο-18ο αιώνα. Στη δεκαετία του 1800 ήταν το σπίτι Επίσκοπου των Κυκλάδων Ιωάννη Κολλάρου (το σπίτι φέρει το οικόσημο του).
xinara-house-tinos-5

Το μάρμαρο της Τήνου κυριαρχεί στη διακόσμηση
Οι designers συνεργάστηκαν με εξειδικευμένους εργάτες και ενσωμάτωσαν μαρμάρινα δάπεδα και λεκάνες, τραπέζια και παραδοσιακές βεράντες με βότσαλα, μιας και η Τήνος είναι διάσημη για το μάρμαρό της.
xinara-house-tinos-6
Το εξωτερικό του σπιτιού είναι ασβεστωμένο, ενώ στις πόρτες και τα παράθυρα υπάρχει το χαρακτηριστικό μπλε του Αιγαίου, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το χρώμα σε τοίχους και υφάσματα. Το εξωτερικό του σπιτιού είναι ασβεστωμένο, ενώ στις πόρτες και τα παράθυρα υπάρχει το χαρακτηριστικό μπλε του Αιγαίου, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το χρώμα σε τοίχους και υφάσματα. 

Το Xinara House διαθέτει συνολικά πέντε δίκλινα δωμάτια με μπάνια και έξτρα καναπέδες-κρεβάτια, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 13 άτομα. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό και έχει τη δική του αισθητική.
xinara-house-tinos-7

Φυσικά, κάθε φιλοξενούμενος επιθυμεί να χαλαρώσει στην αυλή, απολαμβάνοντας αυτή τη γωνιά της Τήνου.

Πηγή: iefimerida.gr