Το χωριό – λαβύρινθος της Τήνου

December 11th, 2018 | by admin
Το χωριό – λαβύρινθος της Τήνου
Tinos News
0

Mόλις 5 χλμ από τη χώρα της Τήνου, πίσω από το γυμνό βράχο του Εξώμβουργου όπου και θα συναντήσει κανείς τα ερείπια της Μεσαιωνικής πόλης της Τήνου, με θέα τη γειτονική Δήλο θα συναντήσει κανείς τον Τριπόταμο.

Ένα παράξενο χωριό που αποτελεί το πέρασμα στους παραδοσιακούς οικισμούς της Εξωμεριάς, τα Μέσα και τα Πάνω μέρη του νησιού καθώς και μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Τήνου.
Τα πετρόκτιστα σοκάκια του προσφέρονται για πεζοπορία με απίστευτη θέα. Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει είναι η δαιδαλώδης αρχιτεκτονική με την οποία έχει δομηθεί.

Δες τις ομορφιές της Τήνου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Δρομάκια και τα στενά περιπλέκονται κάτω από στοές, αυλές και φαρδιά πεζούλια χωρίς ενδιάμεσα κενά. Μοιάζει με φρούριο δίχως τείχη. Και μήπως δεν υπήρξε; Την εποχή των πειρατών οι κάτοικοι του νησιού προστατεύονταν καθώς όποιος χανόταν μέσα στα στενά σοκάκια χωρίς να τα γνωρίζει ήταν δύσκολο να μπορέσει να βρει την έξοδο.

Ενώ, άλλο ένα στοιχείο που το κάνει μοναδικό είναι το γεγονός πως είναι από τα λίγα αν όχι το μοναδικό χωριά που δεν έχουν πλατεία!

Οι φήμες λένε ότι η περίπλοκη δομή του χωριού έχει συμβάλλει στην διαμόρφωση ισχυρών δεσμών της κοινότητας, κάτι που εύκολα θα διαπιστώσει κανείς φτάνοντας εκεί.

Το βράδυ δε, όταν όλα είναι φωτισμένα η θέα είναι μαγευτική!

Πηγή: citypost.gr