Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές στη Σίφνο

August 30th, 2019 | by admin
Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές στη Σίφνο
Sifnos News
0

Από τις 5 έως και τις 7 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στη Σίφνο το 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γευστικό αντάμωμα των νησιών των Κυκλάδων και ενός τιμώμενου νησιού από το υπόλοιπο Αιγαίο στη Σίφνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι πολύτιμες γαστρονομικές και πολιτιστικές παραδόσεις.

Δες τις ομορφιές της Σίφνου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Στην κεντρική πλατεία του Αρτέμωνα, κάθε νησί έχει τον δικό του χώρο παρουσίασης, όπου ερασιτέχνες σε συνεργασία με επαγγελματίες σεφ, μαγειρεύουν και παρουσιάζουν τις συνταγές του τόπου τους. Επίσης, τα “Τσελεμεντάκια” , δηλαδή τα παιδιά ηλικίας από  6 έως 12 χρόνων, θα έχουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν σε μικρούς μάγειρες, με πολύχρωμες μαγειρικές στολές και σκούφους και να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της γαστρονομίας παίζοντας μαγειρικά παιχνίδια και λαμβάνοντας μέρος σε διασκεδαστικούς διαγωνισμούς.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιούνται ποικίλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς των νησιών των Κυκλάδων, καθώς και παράλληλες δράσεις, όπως παρουσίαση παραδοσιακών εθίμων και τεχνών, λόγου χάριν αγγειοπλαστική και ψαθοπλεκτική, τέλεση παραδοσιακού γάμου, λαογραφικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις, καθώς και γωνιές με παραδοσιακά κεράσματα από κάθε νησί.

Τέλος, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σίφνου, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλη τη γεύση των Κυκλάδων δωρεάν, συγκεντρωμένη σε ένα από τα ωραιότερα νησιά τους.

Πηγή: tornosnews.gr