Φολέγανδρος-Αρμονία σε λευκό φόντο

November 8th, 2019 | by admin
Φολέγανδρος-Αρμονία σε λευκό φόντο
Folegandros News
0

Είναι φορές που η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε προσδοκία! Αυτό νιώθει ο επισκέπτης, όταν βρεθεί στη Φολέγανδρο που αστράφτει στα λευκά κάτω από τον ήλιο.

Η βραχώδης ακτογραμμή με τους κατακόρυφους γκρεμούς υπογραμμίζει την ατίθαση και άγρια ομορφιά της Φολεγάνδρου. Η παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική των κάτασπρων χωριών, που αντανακλούν τη λαμπρότητα του αιγαιοπελαγίτικου φωτός, σμίγει με το γαλάζιο κάλεσμα της θάλασσας. Η σύνθεση ονειρική… Οι μέρες των διακοπών, ένα παραμύθι που ζείτε με όλες τις αισθήσεις σας.

folegandros-2

Μια Χώρα …«κόσμημα»

Σαν μια μικρή νύφη που τη χαΐδεύει ο άνεμος, ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας χτισμένος στην κορυφή ενός απόκρημνου γκρεμού, καθηλώνει με την ομορφιά του. Πλακόστρωτα σοκάκια, ασβεστωμένα σπίτια, ανθισμένες αυλές, πολλές πλατείες, συνθέτουν ένα σχεδόν θεατρικό  σκηνικό φροντισμένο με γνήσια νοικοκυροσύνη και μεράκι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του CNN ως ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

Παναγιά

Στην κορυφή του βράχου πάνω από τη Χώρα βρίσκεται η εκκλησία της Παναγιάς. Οικοδομημένη στα θεμέλια αρχαίου ναού, κατάλευκη και απομονωμένη αλλά όχι ακατάδεκτη, σας καλεί να ανέβετε ένα ένα τα λιθόστρωτα σκαλιά και να προσκυνήσετε τα δώρα της φύσης που με τόση αγάπη προσέφερε στον άνθρωπο. Ανάμεσα σε αυτά, το απέραντο μπλε του Αιγαίου, στο οποίο λαμπυρίζουν οι ακτίνες του ήλιου, και που έκανε τον ποιητή να αναρωτιέται: «Θεέ μου, πόσο μπλε ξόδεψες για να μη σε βλέπουμε».

Οι μαγικές παραλίες της Φολεγάνδρου

folegandros-3-vardia

Η παραλία Βάρδια όπου μπορείτε να απολαύσετε τα διάφανα νερά και τον εκπληκτικό βυθό

 

folegandros-4-agali

Η αμμώδης παραλία της Αγκάλης

Χοχλίδια, Αγκάλη, Φηρά, Λιβάδι, Κάτεργο, Άγ. Νικόλας κ.α, όποια παραλία κι αν επιλέξετε θα χαρείτε διάφανα νερά, εκπληκτικό βυθό και στιγμές ανεμελιάς και χαλάρωσης.

Απόδραση από τα συνηθισμένα
Αυθεντική, παραδοσιακή, ντυμένη στα λευκά, κάτω από το φως του ζωογόνου ήλιου  που εξαγνίζει και λυτρώνει, η Φολέγανδρος σας υποδέχεται με ένα γλυκό χαμόγελο. Άλλωστε η φιλοξενία που προσφέρουν οι νησιώτες αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού και των Κυκλάδων.

Πηγή: discovergreece.com