Φολέγανδρος, ατίθαση ομορφιά

September 20th, 2019 | by admin
Φολέγανδρος, ατίθαση ομορφιά
Folegandros News
0

Η Φολέγανδρος, στο σύμπλεγμα των Νοτιοδυτικών Κυκλάδων, ανάμεσα στη Σίκινο και στη Μήλο, συμπυκνώνει ιδανικά την ακατέργαστη ομορφιά των αιγαιοπελαγίτικων προορισμών. Παραδοσιακές ξερολιθιές σκαρφαλωμένες στον λόφο και μυρωδάτοι θάμνοι, θυμάρι και ρίγανη, «κεντούν» τις πλαγιές, τονίζοντας την αγριάδα του άνυδρου τοπίου.

Δες τις ομορφιές της Φολεγάνδρου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Η πλατεία της Πούντας, «προαύλιο» για την ειδυλλιακή Χώρα, στέκει σαν φυσικό μπαλκόνι στην απόκρημνη, βορινή πλαγιά, ατενίζοντας το Αιγαίο. Τα «ξέξασπρα» σπίτια του κάστρου, σκαρφαλωμένα στον κατακόρυφο βράχο, ντύνονται την ώρα της δύσης στα χρυσοκόκκινα.

Malama Boutique, greek designers, ρούχα κοσμήματα

Η Χώρα, ίσως η ομορφότερη των Κυκλάδων, με τα ασβεστωμένα δρομάκια, τις δροσερές πλατείες με τις ολάνθιστες μπουκαμβίλιες και τα γεράνια, προσφέρει σκιερό καταφύγιο σε ρομαντικούς επισκέπτες και εναλλακτικούς περιηγητές που χρόνια τώρα μαγεύονται από την πρωτόγνωρη ομορφιά της. Και πάντα επιστρέφουν.

– Τους καλοκαιρινούς μήνες θα μεταβείτε στη Φολέγανδρο με συμβατικά πλοία ή ταχύπλοα καθημερινά, από τον Πειραιά.

– Οι ομορφότερες παραλίες του νησιού είναι προσβάσιμες είτε διά θαλάσσης (με καΐκι ή σκάφος από τον Καραβοστάση ή από την Αγκάλη) είτε πεζή. Ξεχωρίζουν το Κάτεργο, το Λιβαδάκι και ο Αγιος Νικόλαος. Εύκολη οδική πρόσβαση προσφέρει η φιλόξενη Αγκάλη και οι ακτές πέριξ του Καραβοστάση.

Πηγή: tovima.gr