Φολέγανδρος – Καραβοστάσι

July 12th, 2019 | by admin
Φολέγανδρος – Καραβοστάσι
Folegandros News
0

Η παραλία Καραβοστάσι βρίσκεται εντός του ομώνυμου όρμου στο νοτιοανατολικό τμήμα της Φολεγάνδρου και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την χώρα του νησιού.
Γνωστή και ως Χοχλίδια, είναι η κύρια παραλία του χωριού που εκτός των άλλων είναι και το κύριο λιμάνι του νησιού. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της παραλίας αποτελεί το εκκλησάκι στο ανατολικό άκρο. Λόγω της εύκολης πρόσβασης είναι αρκετά δημοφιλής παραλία και κυρίως σε οικογένειες με παιδιά. Στην ακτή θα υπάρχει βότσαλο, με μικρά τμήματα άμμου, ενώ ο πυθμένας της θάλασσας είναι αμμώδης. Τα γαλάζια πεντακάθαρα νερά βαθαίνουν σταδιακά και είναι σχεδόν πάντα ήρεμα, καθώς είναι προστατευμένη από τον αέρα, ιδανικός επομένως προορισμός για τα παιδάκια.

Ανακάλυψε την Φολέγανδρο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A.

folegandros-2

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και επομένως θα πρέπει να φροντίσετε να κατέχετε όλα τα απαραίτητα πριν την επισκεφθείτε. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν περιορισμένος αριθμός από αρμυρίκια που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής, έτοιμα να σας προσφέρουν την σκιά τους. Μπορείτε να φτάσετε στην Αγκάλη είτε οδικώς είτε με το τοπικό δρομολόγιο Χώρα – Καραβοστάσι του λεωφορείου. Τέλος από εδώ ξεκινάνε τα περισσότερα εκδρομικά καΐκια για τις νότιες παραλίες του νησιού.

Malama Boutique, greek designers, ρούχα κοσμήματα
folegandros-3

Πηγή: hellas-beach.gr