Φολέγανδρος-Σαν το σπίτι σας!

November 4th, 2020 | by admin
Φολέγανδρος-Σαν το σπίτι σας!
Folegandros News
0

Μπορείτε να έρθετε στη Φολέγανδρο, είτε με πλοίο από τον Πειραιά είτε με ταχύπλοο. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο νησί μέσω της Σαντορίνης από όπου υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Παρακαλώ σημειώστε, ότι δεν υπάρχουν τράπεζες και κανένα νοσοκομείο στο νησί, ωστόσο, υπάρχουν 2 ATM`s, μια τοπική ιατρική κλινική και ένα φαρμακείο. Ένα λεωφορείο συνδέει τη Χώρα με το λιμάνι (Καραβοστάσης) και το άλλο λεωφορείο συνδέει τη Χώρα με την Αγκάλη και την Άνω Μεριά. Το νησί διαθέτει επίσης ένα ταξί και καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι σε πολλές από τις όμορφες παραλίες του νησιού δεν μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητο.

folegandros-1

 

Ως εκ τούτου, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε τις υπέροχες παραλίες που βρίσκονται στις απομακρυσμένες περιοχές του νησιού με καραβάκι. Θα βρείτε συχνά δρομολόγια που αναχωρούν αρκετές φορές την ημέρα, από το κεντρικό λιμάνι για το Κάτεργο και από την Αγκάλη για τον Άγιο Νικόλαο – Λιβαδάκι.

Ένα νησί με άγρια ​​φυσική ομορφιά! Η Φολέγανδρος βρίσκεται ανάμεσα στην Πάρο και την Σαντορίνη. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά σε δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, παραμένει μακριά από τον μαζικό τουρισμό.

Με παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, εκπληκτική θέα και απομονωμένες παραλίες, το νησί είναι ιδανικό για οικογένειες και ρομαντικά ζευγάρια. Θα λατρέψετε το περπάτημα στα γραφικά σοκάκια της Χώρας καθώς και το εκκλησάκι της Παναγίας, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού με πανέμορφη θέα στη θάλασσα. Με λεωφορείο ή πλοίο από το λιμάνι, θα συναντήσετε τις υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά.

Ανακάλυψε την Φολέγανδρο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A

folegandros-4

Η ιστορία του νησιού

Σύμφωνα με αρκετούς μελετητές η Φολέγανδρος πήρε το όνομά της από το Φολέγανδρο, γιο του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα. Η Φολέγανδρος υπήρξε και καταφύγιο όσων έφευγαν κυνηγημένοι από την Κρήτη. Υπάρχει βέβαια άλλη μία εκδοχή για την ονομασία του νησιού. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή η ονομασία του νησιού είναι αποτέλεσμα των διελεύσεων των Φοινίκων από αυτό ή είναι παραφθορά της φοινικής λέξης ‘phelekgundari’ που σημαίνει πέτρινη γη και αποδίδει ακριβώς τη μορφολογία του νησιού.

Η ιστορία της Φολεγάνδρου αναφέρει, ότι οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού φαίνεται να ήταν οι Κάρες, από τη Μικρά Ασία. Τους Κάρες ακολούθησαν οι Κρήτες με αρχηγό το Φολέγανδρο. Μετά από τους Κρήτες ακολούθησαν οι Δωριείς. Αυτό αποδεικνύεται από τις επιγραφές που έχουν βρεθεί.

folegandros-3

Από το 1900 έως το 1970 η Φολέγανδρος απετέλεσε τόπος εξορίας πολιτικών κρατουμένων. Οι πολιτικοί κρατούμενοι παρακολουθούνταν από ένα μεγάλο αριθμό χωροφυλάκων. Οι εξόριστοι έπρεπε να παρουσιάζονται καθημερινά στη χωροφυλακή που τους παρακολουθούσε στους περιπάτους τους και ιδιαίτερα όταν κολυμπούσαν. Οι εξόριστοι καταπιάνονταν με χειρονακτικές εργασίες και αποκτούσαν άριστες σχέσεις με τους κατοίκους του νησιού. Συχνά έφτιαχναν πολύ ωραία έργα τέχνης, επιδόθηκαν ιδιαίτερα στην ξυλογλυπτική και συχνά συμμετείχαν στα γλέντια, τις γιορτές και τα πανηγύρια του νησιού.

Πηγή: diaploustravel.gr