Φολέγανδρος, όσα πρέπει να ξέρεις

April 12th, 2021 | by admin
Φολέγανδρος, όσα πρέπει να ξέρεις
Folegandros News
0

Όλη η ομορφιά του Αιγαίου σε μικρογραφία! Τη Φολέγανδρο θα την λατρέψεις, για το αρχέγονο τοπίο της, τις λαμπερές της παραλίες, τη κουκλίστικη Χώρα της, τα νησιωτικά αγροτικά της τοπία της, θα την αγαπήσεις για τους ανθρώπους της και τους φυσικούς, ήρεμους ρυθμούς της.

folegandros-2-oinoi

Άγρια, ανέγγιχτη, προκλητικά, γοητευτική, η Φολέγανδρος παραμένει παρόλη την ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων ένα σιωπηλό Κυκλαδονήσι, στην άκρη του πελάγου που καλωσορίζει τους φανατικούς της φίλους. Το πλοίο πιάνει στο Καραβοστάσι, το γραφικό επίνειο της Χώρας. Το οδικό δίκτυο μικρό, συνδέει το Καραβοστάσι με τη Χώρα (4,7 χλμ) και την Άνω Μεριά (Χώρα-Ανω Μεριά 7,5 χλμ.).

Aν επισκεφτείς τη Φολέγανδρο για αυτοκίνητο – Rac S.A.

folegandros-3-oinoi

Η Χώρα είναι μια απλή και μαγευτική πολιτεία με φιλόξενους κατοίκους που ακόμη σε κοιτούν στα μάτια και όχι στο… πορτοφόλι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι επισκέπτες του νησιού έρχονται και ξανάρχονται εδώ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, κάνουν παρέες και δένουν γερές φιλίες με τις ντόπιες οικογένειες. Τα παλιά ολόλευκα σπίτια σφιχταγκαλιασμένα στην άκρη του γκρεμού, κτισμένα χωρίς μπαλκόνια και εξώστες, με λιγοστά μικρά παράθυρα και έντονο φρουριακό χαρακτήρα, είναι η οικιστική προέκταση του μεσαιωνικού οχυρού. Έξω από το κάστρο οι αισθήσεις χαλαρώνουν ο νεότερος οικισμός που εκτείνεται νοτιοανατολικά με τα λευκοφώτιστα αιγαιοπελαγίτικα χαρακτηριστικά του, γλυκαίνει τη διάθεση του επισκέπτη.

folegandros-4-oinoi

 

folegandros-5-oinoi

Πηγή: autotriti.gr