Φολέγανδρος, “the island of peace”

September 6th, 2019 | by admin
Φολέγανδρος, “the island of peace”
Folegandros News
0

Η Φολέγανδρος, το μικρό αυτό νησί των Κυκλάδων (32 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 650 κάτοικοι), έχει γίνει της μόδας, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα ανέγγιχτο κομμάτι της αληθινής Ελλάδας. Λόγω της απλής και χαλαρωτικής ατμόσφαιρα που επικρατεί σε όλο το νησί, μας αρέσει να το διακρίνουμε ως “the island of peace”.

folegandros-paralia

folegandros-paralia-2

Στην Φολέγανδρο τα τρία μικρά χωριά, Καραβοστάση (το λιμάνι), ΧώραΆνω Μεριά και η παραλία της Αγκάλης συνδέονται μεταξύ τους με ασφαλτοστρωμένους δρόμους. 
Αυτό που διακρίνει αμέσως ο επισκέπτης όταν φτάνει στο νησί είναι οι ατέλειωτες σειρές της “ξερολιθιάς”, τείχη που έχουν ανεγερθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων από τους κατοίκους για τη δημιουργία βαθμίδων στην ηλιόλουστη πλαγιά του εδάφους ώστε να είναι σε θέση να καλλιεργήσουν σιτηρά.

Aν επισκεφτείς την Φολέγανδρο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

folegandros-church

Η Χώρα, κλειστή στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, έχει ένα μοναδικό «κέντρο» με τρεις πλατείες στην σειρά με δέντρα, όπου κάτω από την σκιά τους μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό ή φαγητό σε μια ήσυχη και ρομαντική ατμόσφαιρα. Από το απαλό αεράκι που διέρχεται από τα στενά, μπορεί να νιώσετε το άρωμα των δέντρων της λεμονιάς ή του εξαιρετικού ψωμιού. Μπουκαμβίλιες και ιβίσκοι χρωματίζουν τα μικρά ξύλινα μπαλκόνια γύρω από το Κάστρο (ΧΙΙΙ αιώνας).

Malama Boutique, greek designers, ρούχα κοσμήματα

Η εκκλησία της Παναγίας, στην κορυφή του λόφου, προσφέρεται για μια ωραία βόλτα και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με θέα την Χώρα. Επίσης, η περιοχή του Κάστρου, ένα μικρό φρούριο που κατασκευάστηκε από τους Ενετούς το 1210-ένα μικρό χωριό μέσα στη Χώρα, θα σας ταξιδέψει πίσω στο Μεσαίωνα.

folegandros-chora

Το χωριό της Άνω Μεριάς είναι ανάμεσα σε καλλιεργημένα χωράφια και “ξερολιθιές”. Εκεί μπορείτε να βρείτε το Φολκλορικό Μουσείο, ανοιχτό 10:00 έως 18:00.

Πηγή: folegandros.com

folegandros-vokamvilia