Χελωνάκια…δείχνουν το δρόμο στο Χωριό της Κιμώλου!

April 23rd, 2021 | by admin
Χελωνάκια…δείχνουν το δρόμο στο Χωριό της Κιμώλου!
Kimolos News
0

Η «Ανάβαση» σε συνεργασία με τον Δήμο Κιμώλου προχώρησε σε μια πρωτότυπη χαρτογράφηση του οικισμού του Χωριού. Καθώς το Χωριό έχει αναπτυχθεί γύρω από το μεσαιωνικό του κάστρο, ο οικισμός έχει δαιδαλώδες δίκτυο πεζόδρομων οι οποίοι μάλιστα αποκλίνουν ακτινωτά, με συνέπεια οι επισκέπτες να χάνουν συχνά το δρόμο τους.

kimolos-2-oinoi

«Σχεδιάσαμε λοιπόν ένα χάρτη βασισμένο σε τοπογραφικό σχέδιο που είχε εκπονήσει το ΕΜΠ πριν μερικά χρόνια, τοποθετήσαμε όλα τα σημαντικά κτίρια και τοπόσημα του οικισμού, κάστρο, εκκλησίες, δήμος, μουσεία, φαρμακείο, ιατρείο, σχολείο, ΕΛΤΑ, παιδική χαρά, φούρνοι κα. Εννέα τέτοιες πινακίδες τοποθετήθηκαν στις εισόδους και σε κεντρικά σημεία του οικισμού.

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

kimolos-3-oinoi

Παράλληλα χαρτογραφήσαμε πέντε βασικές διαδρομές που ξεκινούν από τις εισόδους του οικισμού και συγκλίνουν στο κέντρο του, την πλατεία του Κάμπου. Οι διαδρομές αυτές σημάνθηκαν πάνω στο πλακόστρωτο με μικρά χελωνάκια, με φορά προς τον Κάμπο, βαμμένα σε 5 διαφορετικά χρώματα. Με τον τρόπο αυτό, ο επισκέπτης ξέρει ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται και προς τα που να κατευθυνθεί ανάλογα αν θέλει να πάει προς το Κέντρο ή προς την έξοδο του οικισμού».

kimolos-4-oinoi

Πηγή: mileikanea.gr