Ψήφισμα του Δήμου Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων. “Αλλοιώνεται οριστικά το ευαίσθητο περιβαλλοντικά οικοσύστημα”

January 30th, 2019 | by admin
Ψήφισμα του Δήμου Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων. “Αλλοιώνεται οριστικά το ευαίσθητο περιβαλλοντικά οικοσύστημα”
Tinos News
0

Ψήφισμα, κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε περιοχές του νησιού, εξέδωσε ο Δήμος Τήνου, με ομόφωνη απόφασή του, μετά και την ενημερωτική συνάντηση της δημοτικής αρχής, με εκπροσώπους φορέων και πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε αιτηθεί ο Δήμος Τήνου, προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες που έχει ξεκινήσει η ανάδοχος εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, πριν τελεσιδικήσει η προσφυγή του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα οποία εκδικάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, 29 Ιανουαρίου, στο Ειρηνοδικείο Τήνου απορρίφθηκαν. Το “παρών” στο Ειρηνοδικείο, έδωσαν Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες του νησιού, δηλώνοντας έτσι την σύσσωμη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην Τήνο.

Δες τις ομορφιές της Τήνου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Στο ψήφισμα, που ομόφωνα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου, σημειώνονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου εκφράζει σύσσωμο την κάθετη αντίρρησή του στην εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων και των συνοδών τους έργων (διάνοιξη οδοποιίας, εκτεταμμένες χωματουργικές εργασίες κ.λπ.) στο νησί μας, πολλώ δε μάλλον όταν τα συνοδά έργα εκτελούνται εντός δημοτικών εκτάσεων με σημαντική συμβολή στην υδροδότηση πλειάδας οικισμών, αλλά και στην ανάδειξη του φυσιολατρικού, περιπατητικού τουρισμού, δεδομένου ότι μετά βεβαιότητας θα αλλοιώσουν οριστικά το εξαιρετικής αισθητικής αξίας και ευαίσθητο περιβαλλοντικά οικοσύστημά του, επιφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μη αναστρέψιμο πλήγμα στην πρωταρχική κινητήρια δύναμη της τοπικής μας οικονομίας, τον τουρισμό, μετατρέποντας παράλληλα τον πανέμορφο τόπο μας σε αχανή και άναρχη βιομηχανική περιοχή. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων μας θα πράξουμε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία του νησιού και των συμφερόντων των συμπολιτών μας».

Πηγή: koinignomi.gr