ΠΝΟ: Εν όψει αποφάσεων για κινητοποιήσεις για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

January 12th, 2016 | by admin
ΠΝΟ: Εν όψει αποφάσεων για κινητοποιήσεις για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Sikinos News
0
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της ακινητοποίησης πλοίων της ακτοπλοΐας, αφήνουν στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 

Στελέχη της ΠΝΟ χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός του Οίκου Ναύτου και του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ενώ ανέφεραν ότι στη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα συμμετάσχουν σε κοινές κινητοποιήσεις με τη ΓΣΕΕ ή αν θα κινηθούν ανεξάρτητα.

 Στο μεταξύ, 48ωρη πραγματοποιούν από τη Δευτέρα και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ, αντιδρώντας στη νέα ρύθμιση για το ασφαλιστικό. Μέλη του συλλόγου των εργαζομένων, που θα συνεδριάσουν την Τρίτη εκ νέου για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, ανέφεραν ότι το Nαυτικό Απομαχικό Ταμείο εντάσσεται πλέον στο ενιαίο ταμείο και δημιουργούνται δύο τμήματα, ένα εισφορών και ένα πόρων.
Πρόσθεσαν επίσης ότι, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σύστημα, αφού το ΝΑΤ αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει ελέγχους σε οφειλές πλοιοκτητών, να εκδίδει πιστοποιητικά ελευθεροπλοϊας και να κλείνει ναυτολόγια πλοίων.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ