Ένα χρόνο κλείνει η θρυλική λάντζα-μουσείο στο λιμάνι της Σίφνου

June 18th, 2020 | by admin
Ένα χρόνο κλείνει η θρυλική λάντζα-μουσείο στο λιμάνι της Σίφνου
Sifnos News
0

Έναν χρόνο πριν είχαμε την τύχη να ζήσουμε τη χαρά ενός ανθρώπου που εκείνο το βράδυ έκανε πραγματικά σαν μικρό παιδί… 15 Ιουνίου 2019 στο λιμάνι των Καμαρών…

Τιμητική βραδιά για τον καπετάν-Γιώργη τον Καμπουράκη, τη θρυλική λάντζα «Άγιος Σπυρίδων» και για τους παλιούς λεμβούχους και καβοδέτες της Σίφνου. Μία μαγική βραδιά, μία όμορφη γιορτή που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σιφνου με εμψυχωτή τον τότε πρόεδρό του, τον Γιώργο τον Τρούλο.

Ανακάλυψε την Σίφνο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της Rac S.A

Είδαμε τι σημαίνει να λάμπει το πρόσωπο ενός ανθρώπου από ευτυχία… Εκείνο το βράδυ, όμως, η ζωή γυρνούσε ξανά πίσω στον παλιό καλό καιρό όταν η λάντζα ζούσε τις μεγάλες της στιγμές.
Καμάρες-Χερόνησος … Καμάρες-Βαθύ… Καμάρες-Τόσο Νερό…

 

Η ευτυχία της δικαίωσης μιας ζωής …

sifnos-4

Ήταν η μεγάλη βραδιά για τον καπετάν-Γιώργη τον Καμπουράκη και τη λάντζα του που αναγεννήθηκε ξανά μέσα από τις στάχτες της. Ένα όνειρο που έμοιαζε απραγματοποίητο έλαβε σάρκα και οστά. Μία ουτοπία γινόταν πραγματικότητα. Η λάντζα ανακατασκευάστηκε και ξανάγινε η λάντζα που όλοι ξέραμε.

sifnos-2

Η λάντζα πριν επισκευασθεί

Η λάντζα αποτελεί κόσμημα για το λμάνι των Καμαρών και τη Σίφνο μας.
Ένα ολοζώντανο μουσείο της μεγάλης ναυτικής τέχνης που γεννήθηκε στα καρνάγια της Κοιλάδας, της Σύρου, της Σάμου, της Σκοπέλου και τόσων ακόμα νησιών.
Τα πιο πολλά καρνάγια έχουν σωπάσει από καιρό…

sifnos-5

Η λάντζα-μουσείο μοιάζει με ένα φάρο που μας φωτίζει σε τούτους τους δύσκολους καιρούς. Με αγάπη και μία μεγάλη κοινή προσπάθεια η λάντζα «Άγιος Σπυρίδων» αποτελεί σημείο αναφοράς για το λιμάνι μας.

Πηγή: kaipoutheos.gr