Ανακαλύψτε τη Μήλο

August 11th, 2020 | by admin
Ανακαλύψτε τη Μήλο
Milos News
0

Η Μήλος είναι το πιο νοτιοδυτικό νησί των Κυκλάδων και με έκταση 150 τετ.χλμ είναι το 5ο σε μέγεθος νησί του αρχιπελάγους. Το ανάγλυφο του νησιού είναι έντονο, με ψηλότερες κορυφές τον Προφήτη Ηλία (751 μ.) και το Χονδρό Βουνό (636 μ.).

milos-2

Το Κάστρο της Πλάκας, από τον Προφήτη Ηλία Κλήματος

Η Μήλος είναι ένα ενεργό ηφαιστειογενές νησί και έχει ένα πλουσιότατο υπέδαφος σε πετρώματα και ορυκτά. Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του ξεκινά από την προϊστορία, με την αξιοποίηση και μεταφορά του οψιδιανού σε ολόκληρη την Ευρώπη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την εξόρυξη πολλών σημαντικών υλών.

Aν επισκεφτείς την Μήλο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

milos-3

Στο Κλέφτικο

Το δυτικό τμήμα του νησιού είναι ακατοίκητο και άγριο. Η περιοχή αυτή είναι μία από τις πλουσιότερες βιολογικά ενότητες των Κυκλάδων, καθώς η θαλάσσια ζώνη είναι βιότοπος της μεσογειακής φώκιας, ενώ το χερσαίο μέρος είναι βιότοπος της Οχιάς της Μήλου (Macrovipera schweizeri) και της Σαύρας της Μήλου (Podacris milensis). Η Αχιβαδόλιμνη είναι ο μεγαλύτερος φυσικός υγρότοπος των Κυκλάδων και ένας απο τους σημαντικότερους σταθμούς στους δρόμους των μεταναστευτικών πουλιών. Όλη αυτή η ζώνη προστατεύεται στο πλαίσιο του Δικτύου Natura 2000.

milos-4

Η δύση του ηλίου στον Προφήτη Ηλία Κλήματος

Πηγή: topoguide.gr