Από την Πειραϊκή στην Καστέλλα. Οι πιο ωραίες βραδινές βόλτες σε Πειραιά

September 2nd, 2020 | by admin
Από την Πειραϊκή στην Καστέλλα. Οι πιο ωραίες βραδινές βόλτες σε Πειραιά
Peiraias
0

Η μεγαλύτερη, και μάλλον η ωραιότερη βόλτα του Πειραιά εκτείνεται σε μήκος επτά χιλιομέτρων, από την άκρη της Πειραϊκής μέχρι τον λόφο της Καστέλλας. Σε όλο το μήκος της, βολτάρουμε επάνω σε ένα μεγάλο πεζοδρόμιο πάνω από την θάλασσα, που έχει για φόντο αρχικά τα βράχια της Πειραϊκής και εν συνεχεία τα πολυτελή γιωτ της Μαρίνας Ζέας. Κάθε λίγα μέτρα, σκαλάκια κατηφορίζουν προς την θάλασσα, για την περίπτωση που θέλετε ένα διάλειμμα ή λίγη έξτρα ρομαντζάδα.

peiraias-2

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Η διαδρομή συνεχίζεται, αν θέλετε και αντέχετε, από το Πασαλιμάνι στο ίδιο μοτίβο –μεγάλο πεζοδρόμιο που ακολουθεί την πορεία της θάλασσας, αγκαλιάζοντας τον λόφο του Προφήτη Ηλία– μέχρι να φτάσει στην Λεωφόρο Παπαναστασίου, ή Βασιλέως Παύλου όπως την αποκαλούν οι παλαιότεροι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αυτός είναι ο κεντρικός δρόμος της Καστέλλας, από τον οποίο έχετε επίσης δύο επιλογές: Είτε να συνεχίσετε την βόλτα στα γεμάτα νεοκλασικά δρομάκια της, είτε να κατηφορίσετε την Ναυάρχου Βότση μέχρι το Μικρολίμανο, για να πιάσετε τραπέζι για ουζάκι και μεζέ πλάι στο κύμα.

Πηγή: in2life.gr