Δήμος Πειραιά: Το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου

December 9th, 2020 | by admin
Δήμος Πειραιά: Το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου
Peiraias
0

Σε μια σεμνή τελετή ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη.

Την φωταγώγηση χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, παρακολουθήσαν διαδικτυακά εκατοντάδες Πειραιώτες και όχι μόνο, καθώς μεταδόθηκε με live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com και τα youtube και facebook του destination piraeus. Υπενθυμίζεται, ότι το φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι εφέτος το «Δένδρο της Ελπίδας»,  έχει ύψος 15 μέτρα και εκτός από τα όμορφα λαμπιόνια στολίζεται από εκατοντάδες κορδέλες με τις ευχές του κόσμου.

Ταυτόχρονα άναψαν και τα φώτα του Δημαρχείου Πειραιά, δημιουργώντας μια μαγευτική εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης, ενώ προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, του προστάτη των ναυτικών μας,  φωταγωγήθηκαν δύο παραδοσιακά καράβια στο Πασαλιμάνι και στον Όρμο της Αφροδίτης, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

peiraias-2

Οι φωταγωγήσεις τοπόσημων και χαρακτηριστικών σημείων του Πειραιά,  σε συνδυασμό με τον εντυπωσιακό στολισμό, δημιουργούν μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την πόλη.

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δένδρου, τόνισε: 

«Στέκομαι εδώ, στο ετήσιο ραντεβού μας, μπροστά  στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο, ώστε με το άναμμα του δένδρου να κηρύξουμε την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

peiraias-3

Δυστυχώς, δεν είμαστε όλοι μαζί.  Θα ήθελα πολύ να είστε απέναντι μου, να κοιταζόμαστε στα μάτια, να αγκαλιαστούμε, να ευχηθούμε, να χαμογελάμε, να δούμε τα παιδιά να παίζουν και να χαμογελούν.  Αυτό όμως είναι η μικρότερη συνέπεια όλων όσων βιώνουμε αυτή τη χρονιά. Μια χρονιά που χάσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας, χιλιάδες συμπολίτες μας παλεύουν για να κερδίσουν τη ζωή και περισσότεροι ακόμη έχασαν κάποιο δικό τους άνθρωπο και οφείλουμε να μην τους ξεχνάμε.

Αυτή η χρονιά μας έμαθε να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε έννοιες όπως είναι η προσαρμοστικότητα, η αλληλεγγύη,  η ατομική ευθύνη,  η αγάπη, η συμπόνια και πιστεύω πως όταν περάσει ο κορωνοϊός, θα είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον,  γιατί  είναι έννοιες που δεν πρέπει να ξεχάσουμε.

peiraias-4

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Πειραιώτες για την επικοινωνία και τη σχέση σεβασμού και εκτίμησης που υπάρχει ανάμεσά μας. Ελπίζω τη νέα χρονιά να συνεχίσουμε όλοι ενωμένοι, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και εν συνεχεία σε ό,τι προβλήματα δημιούργησε στην κοινωνία, στην οικονομία.  Θεωρώ ότι όλοι μαζί, με συνεργασίες και αφήνοντας πίσω μας τις όποιες στείρες αντιπαραθέσεις θα ανταπεξέλθουμε και του κορωνοϊού και των υπόλοιπων δυσκολιών γιατί  έχουμε μάθει να κερδίζουμε. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες και σε όλους τους Έλληνες, με υγεία και να περάσουν  όσο το δυνατόν καλύτερα τις φετινές γιορτές».

Πηγή: tanea.gr