Δήμος Σίφνου: Πρωτοβουλίες για τη διάσωση των σιφνέικων καλάντων

January 3rd, 2020 | by admin
Δήμος Σίφνου: Πρωτοβουλίες για τη διάσωση των σιφνέικων καλάντων
Sifnos News
0

Πρωτοβουλίες του Δήμου Σίφνου με σκοπό την διάσωση και προβολή του μοναδικού σιφναίικου εθίμου των πρωτοχρονιάτικων καλάντων.

Στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στη διάσωση και προβολή του μοναδικού σιφναίικου εθίμου των πρωτοχρονιάτικων καλάντων, συνεχίζουμε την πρωτοβουλία ετών και προσκαλούμε τους καλαντιστές και τους στιχουργούς να καταθέσουν στο Δήμο τα φετινά κάλαντά τους το αργότερο ως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 (Γραφείο πρωτοκόλλου, κα Μαργαρίτα Σάρδη – τηλ. επικοινωνίας: 2284360324, email:m.sardi@sifnos.gr).

Επιπλέον, αξιοποιώντας σχετική πρόταση συμπατριώτη μας, δημιουργήσαμε ειδική φόρμα στο site του Δήμου μας, όπου κάθε ενδιαφερόμενος έχει πλέον τη δυνατότητα δημοσίευσης των καλάντων μέσα από μια εξαιρετικά απλή διαδικασία. Επισκεφτείτε το link dimos.sifnos.gr/kalanta και «ανεβάστε» τα κάλαντά σας, μαζί με το όνομά σας και το όνομα του στιχουργού.

Οικονομικό αυτοκίνητο στην Rac S.A.

Για την περαιτέρω αξιοποίηση του πολύτιμου αυτού λαογραφικού υλικού θα ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η έκδοση σχετικής απόφασης καθώς και η έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, για τη βράβευση των καλύτερων πρωτοχρονιάτικων καλάντων.

Σας ευχαριστούμε & σας ευχόμαστε “Καλή Πρωτοχρονιά”!

Πηγή: cyclades24.gr