Διακοπές στη Φολέγανδρο

February 19th, 2021 | by admin
Διακοπές στη Φολέγανδρο
Folegandros News
0

Η Φολέγανδρος είναι ένα πανέμορφο νησί που βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό νησί όπου οι χαρακτηριστικοί ανεμόμυλοι της περιοχής σε συνδυασμό με τα κυκλαδίτικα σπιτάκια και το γαλάζιο του Αιγαίου, συνθέτουν ένα απίστευτα μαγευτικό σκηνικό.

Το λιμάνι του νησιού είναι το Καραβοστάσι, ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα της Φολεγάνδρου ενώ πρωτεύουσα είναι η Χώρα που απέχει περίπου 3 χλμ. από το λιμάνι και φιλοξενεί τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου του νησιού.

Aν επισκεφτείς την Φολέγανδρο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

folegandros-2-oinoi

Στη Φολέγανδρο υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα χωριά για να επισκεφθείτε όπως το παραδοσιακό χωριό Ανω Μεριά, στο βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο προσφέρει μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα αλλά και όλες τις προϋποθέσεις για πεζοπορία και εξερεύνηση.

Στο νησί θα βρείτε επίσης πανέμορφες παραλίες για κολύμπι όπως η Αγάλη, το Καραβοστάσι, το Λατινάκι, το Πουντάκι και πολλές άλλες στις οποίες όμως η πρόσβαση γίνεται με καϊκια που αναχωρούν από το λιμάνι.

Η Φολέγανδρος διαθέτει πολλά τουριστικά καταλύματα για διαμονή, όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, όλα πλήρως εξοπλισμένα αλλά και αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες.

Μπορείτε να ψυχαγωγηθείτε στα μπαράκια του νησιού, να δοκιμάσετε ντόπιες λιχουδιές στα παραδοσιακά ταβερνάκια ή να απολαύσετε τον καφέ σας στα διάφορα καφέ που υπάρχουν τριγύρω.

folegandros-1-oinoi

Η Φολέγανδρος έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά αλλά και με ορισμένα νησιά των Κυκλάδων όπως η Μήλος και η Σαντορίνη.

Πηγή: www.ελληνικανησια.com