Δραστηριότητες στη Σίφνο…

May 15th, 2020 | by admin
Δραστηριότητες στη Σίφνο…
Sifnos News
0

Η Σίφνος αποτελεί ιδανικό τόπο για πεζοπορία. Με ένα δίκτυο μονοπατιών από τα πιο οργανωμένα στην Ευρώπη υπόσχεται να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες της.
Αν είσαι άνθρωπος της τεχνολογίας, στην ιστοσελίδα sifnostrails.com  μπορείς να βρεις όλα τα μονοπάτια της Σίφνου, αν πάλι είσαι των παραδοσιακών περιηγήσεων με το χάρτη στο χέρι, μπορείς να προμηθευτείς περιπατητικούς χάρτες απ΄ τα βιβλιοπωλεία του νησιού.

sifnos-1
Στην περίπτωση που τρομάζεις να ξεχυθείς μόνος σου στα όρη και τα βουνά, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα sifnoshiking.com μπορείς να βρεις οργανωμένες εκδρομές στα μονοπάτια, με τη συνοδεία επαγγελματιών οδηγών βουνού.
Aν επισκεφτείς την Σίφνο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.
Αν πάλι είσαι λάτρης του υγρού στοιχείου και εραστής των θαλάσσιων σπορ,  στον Πλατύ Γιαλό και στο Βαθύ θα βρεις ό,τι αναζητάς.
Από τα τουριστικά γραφεία του νησιού πραγματοποιούνται καθημερινές εκδρομές με σκάφη σε δύσκολα προσβάσιμες παραλίες του νησιού, αλλά και επισκέψεις σε γειτονικά νησιά όπως η Κίμωλος, η Πάρος, η Μήλος κ.α.
Αν πάλι σε συναρπάζει ο βυθός, στο νησί λειτουργεί εκπαιδευτικό κέντρο καταδύσεων. Σε περίπτωση που το ψάρεμα (υποβρύχιο ή μη) σε ελκύει, η Σίφνος αποτελεί έναν δελεαστικό ψαρότοπο που θα αποζημιώσει τις προσπάθειές σου.

sifnos-2
Σ΄ ένα νησί με αρχέγονη παράδοση στην αγγειοπλαστική από την Πρωτοκυκλαδική ακόμη περίοδο έχει ενδιαφέρον να επισκεφθείς κάποιο από τα εργαστήρια αγγειοπλαστικής που βρίσκονται διάσπαρτα στη Σίφνο.
Αν τώρα  θέλεις να περάσεις περισσότερο εποικοδομητικά το χρόνο σου μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών ή ελληνικής κουζίνας.

Πηγή: psarona.eu