Εναλλακτικές διακοπές στη Μήλο

November 25th, 2020 | by admin
Εναλλακτικές διακοπές στη Μήλο
Milos News
0

Είσαι extreme τύπος; Αυτό είναι το νησί σου!

Στα νησιά πας κυρίως για τη χαλάρωση, τις παραλίες, τη γαστρονομία και το nightlife. Όχι πως αυτά δεν θα τα βρεις εδώ, αλλά στη Μήλο μπορείς να απολαύσεις και τα πιο extreme hobby σου!

Trekking – Πεζοπορία

Η Μήλος έχει πολλές περιπατητικές διαδρομές, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο «δίκτυο» σε μονοπάτια. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, εφόσον μπορείς να επιλέξεις το δικό σου δρόμο και να περάσεις  μέσα από όλο σχεδόν το νησί!

Υπάρχουν βέβαια και συγκεκριμένες διαδρομές, γι’ αυτό αν είσαι αρχάριος ή δεν θες να χαθείς στους χωματόδρομους της Μήλου, καλό θα ήταν να τις χρησιμοποιήσεις.

Aν επισκεφτείς την Μήλο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Σαν πρώτη επιλογή, μπορείς να ξεκινήσεις από τις Κατακόμβες, να επισκεφθείς το ρωμαϊκό θέατρο και τον προφήτη Ηλία και να καταλήξεις στην Αφροδίτη της Μήλου. Η διαδρομή είναι σύντομη και βατή. Σε μόλις 45 λεπτά, περπατώντας σχεδόν 2.5 χιλιόμετρα, βρίσκεσαι από τις Κατακόμβες στην Αφροδίτη της Μήλου. Περνάς μέσα από όλα τα must-see μέρη, απολαμβάνεις τη βόλτα και ανακαλύπτεις το νησί!

Αν είσαι πιο extreme τύπος  και ασχολείσαι με το trekking, σου προτείνουμε  την  πεντάωρη διαδρομή από τα μεταλλεία στο Βάνι μέχρι την Αγία Μαρίνα, μία απόσταση 12 χιλιομέτρων. Από το Βάνι, ανακαλύπτεις το χωματόδρομο του Ξυρόκαμπου,  περνάς το μονοπάτι των κυνηγών και το Εμπουριό, για να καταλήξεις στη λιμνοθάλασσα Φατούρνενα και από εκεί ανηφορίζεις για τον τελευταίο σταθμό, την Αγία Μαρίνα.

milos-2

Υπάρχει, βέβαια, και μία ενδιάμεση διαδρομή διάρκειας 2 ωρών, που καλύπτει μία απόσταση 5 χιλιομέτρων, από τη Ζεφυρία έως και την παραλία της Αγίας Κυριακής. Ξεκινάς από τη Ζαφυρία κατευθυνόμενος προς το αεροδρόμιο για να περάσεις ανάμεσα από δύο λόφους, που είναι τμήματα του ηφαιστείου και από εκεί θα προχωρήσεις προς ένα τοπίο που μοιάζει με λιβάδι. Η διαδρομή ολοκληρώνεται λίγο μετά, φτάνοντας στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Αναρρίχηση

Όσον αφορά τα αναρριχητικά πεδία στη Μήλο, είναι δύο.

Το πρώτο βρίσκεται στην περιοχή Βάνι και αποτελείται από έναν τεράστιο βράχο με δύο πεδία. Πρόκειται για την «Τούρλα του Βανιού» που χωρίζεται σε δύο διαδρομές. Στα «Χέρια της Αφροδίτης» και του «Γεροδαίμονα».  Βαθμός δυσκολίας: 3+ και 4-. Η πρώτη διαδρομή είναι σε μία λεία, κατά κύριο λόγο, πλάκα και η διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, εφόσον δεν πιάνεσαι από μεγάλες εγκοπές. Η δεύτερη διαδρομή είναι στον ίδιο βράχο λίγο πιο δεξιά. Θεωρείται από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία της Ελλάδας και είναι πραγματικά υπέροχο να σκαρφαλώνεις σε έναν ηφαιστειογενή βράχο, ο οποίος λόγω μορφολογίας, είναι αρκετά μαλακός.

Το δεύτερο πεδίο είναι τα «Γλαρονήσια», τρία νησιά κοντά στην Πολλώνια. Η λάβα τους έχει χαρίσει μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη μορφολογία και είναι τα μοναδικά νησιά από βασάλτη.

Σε αυτές τις διαδρομές, καλό θα ήταν να ανέβεις χρησιμοποιώντας όλο τον απαραίτητο αναρριχητικό εξοπλισμό και να μην ανεβαίνεις ελεύθερα. Ίσως σε κάποιο σημείο να απολαύσεις την προσγείωση στη θάλασσα, άρα να είσαι σίγουρος πως δεν θα τραυματιστείς!

Enduro  – Motorcycling

Για τους λάτρεις των χωμάτινων διαδρομών, η Μήλος είναι παράδεισος! Απολαμβάνεις το hobby σου, είσαι σε διακοπές και μετά βουτάς σε μοναδικές παραλίες. Αυτό κι αν είναι απόλαυση…

Οι διαδρομές ποικίλουν σε δυσκολία, τα τοπία είναι υπέροχα και η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μήλου σε περιμένει για να ανακαλύψετε κάθε διαδρομή! Περνάς δίπλα στα κύματα, μέσα από την καρδιά της Μήλου και ανακαλύπτεις υπέροχες off road διαδρομές.

Η ανάβαση στον Προφήτη Ηλία είναι υπέροχη και εντυπωσιακή, καθώς απολαμβάνεις το τοπίο προς το Κλέφτικο.  Άλλη μία διαδρομή είναι από την Πλάκα στην ήσυχη παραλία του Τράχηλα, ενώ μία τρίτη από το Εμπουριό προς τα παλιά ορυχεία.

Βέβαια, σε όσες παραλίες η πρόσβαση είναι σχεδόν αδύνατη από ξηράς το enduro θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο! Ακόμα και αν συναντήσεις απαγορευτικές πινακίδες, για παράδειγμα, προς τα θειορυχεία, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα σε βγάλει. Η σήμανση δεν συγκαταλέγεται στα θετικά του νησιού, διότι στις περισσότερες των διαδρομών ή είναι λανθασμένα τοποθετημένη ή απούσα!

milos-3

Καταδύσεις

Η Μήλος έχει υπέροχες παραλίες, φημίζεται για τα νερά της και δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καταδύσεις από το νησί! Σπηλιές, ναυάγια και σπάνια είδη στο βυθό του νησιού, σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Σχολές καταδύσεων, εκπαιδεύσεις και βουτιές από διαφορετικές τοποθεσίες, από σκάφος ή από την ακτή, για αρχάριους αλλά και «προχωρημένους» είναι έτοιμες να σου χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες. Ο υπέροχος πυθμένας της Μήλου σε περιμένει να τον ανακαλύψεις με ασφαλείς καταδύσεις!

Extreme sports, αδρεναλίνη και εναλλακτικές δραστηριότητες για διακοπές αλλιώτικες από τις συνηθισμένες! Ζήσε τις καλύτερες εμπειρίες στη Μήλο. Μείνε κοντά στη φύση και απόλαυσε όλες τις δραστηριότητες που σου προσφέρει απλόχερα αυτό το υπέροχο νησί.

Πηγή: greekislands24