Η άγρια παραλία στη Φολέγανδρο που κλέβει τις εντυπώσεις

June 30th, 2020 | by admin
Η άγρια παραλία στη Φολέγανδρο που κλέβει τις εντυπώσεις
Folegandros News
0

Μια ονειρική ακρογιαλιά που πρέπει να επισκεφτείτε

Οι λάτρεις των ήρεμων και γαλήνιων διακοπών έχουν επισκεφτεί την Φολέγανδρο ουκ ολίγες φορές.

Γνωρίζουν, επίσης, ότι το μποέμ νησί των Κυκλάδων ξεχωρίζει για τις απόκρημνες ακτές και τα κατακόρυφα βράχια, τα εντυπωσιακά ακρωτήρια και τις παραλίες όνειρο, που μαγεύουν με τον δικό τους τρόπο τον επισκέπτη του νησιού.

Μία από αυτές, η οποία συναντάται στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού, το Κάτεργο, η ονομασία του οποίου συνδέεται άμεσα με την εξόρυξη αιματίτη από το σημείο. Πρόκειται για μία ακρογιαλιά, στο νότιο τμήμα του νησιού, με άγρια και απόκοσμη ομορφιά που μαγνητίζει τα βλέμματα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

folegandros-2

Πολλοί την αποκαλούν και «Κλέφτικο» της Φολεγάνδρου (από το Κλέφτικο της Μήλου), εξαιτίας της πέτρινης νησίδας Παναγίας, στην υδάτινη αγκαλιά της ακρογιαλιάς.

Δες τις ομορφιές της Φολεγάνδρου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Η παραλία με το ψιλό βότσαλο, την λευκή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά, περιβάλλεται από κάθετα, επιβλητικά βράχια που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα και προσθέτουν επιπλέον δραματικότητα, στο ήδη εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό.

folegandros-3

Ο καυτός ήλιος καίει ολημερίς το Κάτεργο, με την θερμοκρασία να σημειώνει υψηλούς βαθμούς λόγω και των βράχων που το περιβάλλουν. Επιπλέον, η ακτή δεν είναι οργανωμένη γι αυτό ο εξοπλισμός θεωρείται απαραίτητος.

Για να προσεγγίσει κανείς το Κάτεργο παίρνει το καραβάκι που αναχωρεί από το λιμάνι Καραβοστάση ή εναλλακτικά μπορεί να επιλέξει την πεζοπορία στο μονοπάτι που ξεκινάει από το Λιβάδι, μια διαδρομή που διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

folegandros-4

Όπως και να φτάσει, ωστόσο, κανείς εδώ, ένα πράγμα είναι μόνο σίγουρο: η επιβλητικότητα του τοπίου θα τον κερδίσει αμέσως.

Πηγή: newsbeast.gr