Κίμωλος: ένας επίγειος παράδεισος που πρέπει να εξερευνήσετε

August 17th, 2020 | by admin
Κίμωλος: ένας επίγειος παράδεισος που πρέπει να εξερευνήσετε
Kimolos News
0

«Κίμωλο μου Παράδεισο μου» είναι η φράση που συνηθίζουν να λένε και να γράφουν οι ντόπιοι και πραγματικά έχουν δίκιο. Σε απόσταση αναπνοής από τη Μήλο, η Κίμωλος είναι ένα νησί με δικό του χαρακτήρα που αξίζει να περάσετε μερικές μέρες εκεί. Με το που θα φτάσετε στο λιμάνι, την Ψάθη, θα αισθανθείτε στην ατμόσφαιρα τη γαλήνη που αποπνέει το νησί. Καταγάλανα νερά, γραφικό Χωριό και όχι Χώρα όπως στα υπόλοιπα νησιά και όμορφες διαδρομές, κατάμεστες από φραγκοσυκιές, καθιστούν την Κίμωλο, ένα υπέροχο καταφύγιο για να αδειάσετε το μυαλό σας και να γεμίσετε μπαταρίες!

kimolos-2

Αν και μικρό νησί, η Κίμωλος προσφέρει πολλές επιλογές και είναι αρκετά φιλόξενη. Οι παραλίες είναι από τα δυνατά της σημεία, με πρώτη και καλύτερη τα Πράσσα. Εκεί θα βρείτε τιρκουάζ νερά, μια καντίνα με λίγες ξαπλώστρες και μια υπέροχη λευκή αμμουδιά. Επίσης, στα Πράσσα είναι τοποθετημένη μια από τις πολλές βάρκες-δανειστικές βιβλιοθήκες που αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να επιλέξει ένα βιβλίο για να χαλαρώσει στην παραλία.

Δες τις ομορφιές της Κιμώλου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Αν έχετε οικογένεια ή γενικά προτιμάτε κάτι πιο οργανωμένο, η Μπονάτσα αποτελεί ιδανική επιλογή, αφού διαθέτει άνετες ξαπλώστρες, ντους, φαγητό και μια μεγάλη όμορφη παραλία. Πλούσιο βυθό και απόκρημνη ομορφιά έχουν τα Μοναστήρια και το Σούφι, τις οποίες μπορείτε να προσεγγίσετε μόνο με 4χ4 ή με καΐκι.

kimolos-3

Μία από τις ημέρες σας αξίζει να διαθέσετε για εκδρομή στην Πολύαιγο, τη μεγαλύτερη ακατοίκητη βραχονησίδα των Κυκλάδων που βρίσκεται μεταξύ Μήλου και Κιμώλου και ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα νερά, τα θεαματικά βράχια και τις εντυπωσιακές σπηλιές.

Κατά την παραμονή σας στο νησί, έχετε υπόψη σας τις διάφορες δράσεις που διοργανώνουν οι Kimolistas, όπως σινεμά στην παραλία ή στο Κάστρο, γιόγκα ή μονοήμερες αποδράσεις.

kimolos-4

Πάρτε λοιπόν το πρώτο καράβι για Κίμωλο και αφεθείτε στο vibe του παραδεισένιου νησιού!

Πηγή: glow.gr