Κίμωλος: “Αφήστε μας στην καραντίνα μας”

April 10th, 2020 | by admin
Κίμωλος: “Αφήστε μας στην καραντίνα μας”
Kimolos News
0

«Αφήστε μας στην καραντίνα μας για να μείνουμε αλώβητοι από τον κορωνοϊό». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Κίμωλος ενόψει Πάσχα.

«Είμαι 65 ετών και μεγάλωσα με το παράπονο των συμπολιτών μου γιατί δεν είχαμε τακτικά καράβι στο λιμάνι μας. Σήμερα όλοι παρακαλάνε να μην έρθει καράβι στο νησί για να μην φέρει τον ιό», λέει χαρακτηριστικά στο Έθνος ο δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Βεντούρης και προσθέτει: «Όλοι ανησυχούν. Έχουμε ανθρώπους με μεγάλο μέσο όρο ηλικιών. Μου κάνει όμως εντύπωση πως όλος ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος. Ξέρουμε πως θα έχουμε ζημιά από την έλλειψη τουρισμού αλλά η υγεία μας είναι πάνω απ΄όλα».

«Οι μικρές κοινωνίες οργανώνονται καλύτερα»

Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Παναγιώτης Σάρδης μαζί με τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που υπηρετούν στην Κίμωλο βγαίνουν με τον τηλεβόα και δίνουν οδηγίες στους κατοίκους του νησιού.

Aν επισκεφτείς την Κίμωλο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Η αντιδήμαρχος Χρυσάνθη Μουράτου έχει οργανώσει ομάδα που φροντίζει για τους κατοίκους που έχουν πρόβλημα στις μετακινήσεις. Φροντίζει για τις προμήθειες και τα φάρμακα τους. «Οι μικρές κοινωνίες των νησιών μπορεί να έχουν ελλείψεις αλλά οργανώνονται καλύτερα στις μεγάλες δυσκολίες και φυσικά έχουν και μεγαλύτερες αντοχές. Ελέγχουμε καθημερινά τις ανάγκες των κατοίκων. Επικοινωνούμε μαζί τους. Δεν θέλουμε να αισθάνεται κανείς μόνος του».

Η δασκάλα αγγλικών και τα μεροκάματα

Ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και 45 παιδιά όλων των ηλικιών και όλων των βαθμίδων στην εκπαίδευση. «Μας λείπει μία δασκάλα αγγλικών. Στο νησί δεν έχουμε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και έχουμε θέμα. Ελπίζω να βρεθεί και σε αυτό το θέμα μία λύση όπως και για την υποστήριξη ενός παιδιού που χρειάζεται ατομική εκπαίδευση.

Το παλεύουμε και θα το πετύχουμε», πρόσθεσε ο δήμαρχος Κιμώλου και προσπαθεί να λύσει και το πρόβλημα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της Μήλου ώστε να μπορούν να μετακινούνται καθημερινά με ένα σκάφος που έχει άδεια αναψυχής. «Εχει απαγορευτεί ο απόπλους των σκαφών αναψυχής λόγω των μέτρων και οι εργαζόμενοι μας χάνουν τα μεροκάματα τους. Σκέφτονται να αφήσουν τις οικογένειες τους και να μείνουν μόνιμα στη Μήλο. Πρέπει να το λύσουμε και αυτό το πρόβλημα. Είναι κρίμα. Πρέπει να δώσουμε λύσεις και στο τελευταίο πρόβλημα κάθε πολίτη», είπε ο Κωνσταντίνος Βεντούρης.

Η Κίμωλος επικοινωνεί με τον Πειραιά δύο φορές την εβδομάδα ενώ υπάρχει τακτική σύνδεση και με την Απολλωνία στη Μήλο: «Είναι η πρώτη φορά που ακούω τους κατοίκους της Κιμώλου να μην θέλουν να έρθει καράβι. Όλοι φοβούνται και έτσι μένουμε ασφαλείς».

Πηγή: cyclades24.gr