Κίμωλος, επίγειος παράδεισος

August 25th, 2020 | by admin
Κίμωλος, επίγειος παράδεισος
Kimolos News
0

Η αγάπη που τρέφω για τις Κυκλάδες είναι γνωστή. Αυτός ο συνδυασμός του απέραντου γαλάζιου με την λιτή αρχιτεκτονική των άσπρων σπιτιών με τις επίσης μπλε λεπτομέρειες αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της χώρας μας. Τα τελευταία χρόνια αρχίζω και ανακαλύπτω τα μικρά -και όχι τόσο δημοφιλή- νησιά των Κυκλάδων, τα οποία δεν υστερούν σε ομορφιά από τα αντίστοιχα μεγάλα και γνωστά νησιά. Ένας από αυτούς τους μικρούς επίγειους παραδείσους είναι αναμφισβήτητα η Κίμωλος, το νησάκι που βρίσκεται δίπλα στη Μήλο. Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να κάνει και πού μπορεί να πάει κάποιος αν βρεθεί εκεί.

kimolos-2

Παίρνουμε το Zante Ferries απο τον Πειραιά και μετά από 8,5 ώρες ταξίδι, φτάνουμε στη Ψάθη το γραφικό λιμάνι της Κιμώλου.

Κάνουμε check in, φοράμε το μαγιό μας και φεύγουμε κατευθείαν για τη θάλασσα. Πρώτη στάση είναι η εξωτική παραλία των Πρασσών. Μόλις την αντικρίσετε, θα εντυπωσιαστείτε καταρχήν από την αμμουδιά που είναι κάτασπρη και έπειτα από τα πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά της. Η παραλία αυτή είναι η μία από τις δύο παραλίες της Κιμώλου που είναι οργανωμένες.

kimolos-3

Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, ξεκουραζόμαστε λιγάκι και ετοιμαζόμαστε για τη βραδινή μας έξοδο. Ανεβαίνουμε προς το Χωριό όπου θα απολαύσουμε την λιτή, παραδοσιακή, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική παρέα με παγωτάκι ή πίνοντας το ποτάκι μας.

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Ξεκινάμε την δεύτερη μέρα στην υπέροχη Κίμωλο, με μία βόλτα στο Χωριό που ουσιαστικά αποτελεί τη χώρα του νησιού. Αφού πιείτε τον καφέ σας περιηγηθείτε στο εσωτερικό του μεσαιωνικού Κάστρου που είχε φτιαχτεί τον 14ο ή τον 16ο αιώνα. Αξίζει να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που έχει λίγα εκθέματα με σημαντικότερα την ακέφαλη γυναικεία επιτύμβια στήλη. Στη βόρεια πλευρά του Κάστρου, υπάρχει και ο Χρυσόστομος ή αλλιώς η Παλαιά Μητρόπολη.

kimolos-4-xrusostomos

 

kimolos-5

Σήμερα θα πάμε στη παραλία της Μπονάτσας που προσωπικά θεωρώ ότι είναι η καλύτερη του νησιού, μιας και έχει απέραντη αμμουδιά, ρηχή θάλασσα και πεντακάθαρα νερά. Η Μπονάτσα είναι η δεύτερη παραλία της Κιμώλου που είναι οργανωμένη. Αφού τελειώσαμε το μπάνιο μας εάν έχουμε όρεξη και κουράγιο, προχωράμε με τα πόδια στον επόμενο κολπίσκο, το Καλαμίτσι και ρίχνουμε μια δεύτερη βουτιά.

kimolos-6

Γυρνάμε στο ξενοδοχείο μας, ξεκουραζόμαστε και ετοιμαζόμαστε για το βράδυ. Αν είσαστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε μια προβολή ταινίας που διοργανώνουν οι “Κιμωλιστές” σε ένα υπαίθριο σινεμά μέσα στο Κάστρο, μια ομάδα νέων του νησιού που είναι υπεύθυνοι για διάφορα πολιτιστικά happenings.

Τελευταία μας μέρα στην Κίμωλο και αφού πάρουμε το πρωινό μας, κατεβαίνουμε στη Ψάθη.  Η Ψάθη, αν και λιμάνι, διαθέτει υπέροχη θάλασσα και μπορείτε να κολυμπήσετε άνετα. Κατόπιν ανεβαίνουμε για μία τελευταία βόλτα στο Χωριό.  Να μην ξεχάσουμε να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού, κάπαρη, κρίταμο, μέλι και τυριά. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, ετοιμάζουμε τα πράγματα μας, κάνουμε check out και κατηφορίζουμε προς το λιμάνι για να πάρουμε το καράβι της επιστροφής.

kimolos-7

Τι λέτε; Σας έπεισα ότι αξίζει να επισκεφτείτε την Κίμωλο;

Πηγή: travelvibe.eu