Κίμωλος: Το νησί της κιμωλίας

February 22nd, 2021 | by admin
Κίμωλος: Το νησί της κιμωλίας
Kimolos News
0

Στον αστερισμό των Κυκλάδων, η Κίμωλος διαθέτει μια μοναδική γοητεία με απίστευτο αρχιτεκτονικό πλούτο, σπάνια γεωλογικά μνημεία και μυστηριώδεις παραλίες που διατηρούν την αυστηρή ομορφιά τους .

Καθώς τα ακριβά αρώματα έρχονται σε μικρά μπουκάλια, η μικρή Κίμωλος λάμπει εγγενώς λόγω των φιλόξενων ανθρώπων, της σπάνιας ομορφιάς και των αυθεντικών γεύσεων , μετατρέποντας το νησί σε νησί απλότητας και κομψότητας. Η Κίμωλος είναι μια λευκή πινελιά στο Αιγαίο.

kimolos-1-oinoi

Καλντερίμια σχεδιασμένα με πεταλούδες και καρδιές σε ασβεστόλιθο, ασβεστωμένα σπίτια με μπλε παράθυρα, λευκά παρεκκλήσια με μπλε θόλους συνθέτουν την ήρεμη ατμόσφαιρα της Κίμωλου. Είναι ένα νησί με υποθαλάσσιες αρχαίες πόλεις, φυσικά γλυπτά, βιολετί ηλιοβασιλέματα, εγκαταλειμμένα νησιά, έπος τοπίο και φυσικές πηγές. Είναι ένα νησί πλούσιο σε μέταλλα, σεληνιακούς σχηματισμούς , θερμές πηγές, παραλίες με εξωτική φινέτσα, παρθένα τοπία και πλούσια χλωρίδα και πανίδα που χρησιμεύει ως καταφύγιο για τη μεσογειακή φώκια και σπάνια είδη πουλιών.

Aν επισκεφτείς την Κίμωλο, για αυτοκίνητο – Rac S.A.

Στην πραγματικότητα, η Κίμωλος διαθέτει μια μοναδική ποικιλία ορυκτών και μια αξιοσημείωτη ποικιλία εδαφικών στρωμάτων χρώματος κιμωλίας. Με περίεργο τρόπο, το κύριο χωριό Κίμωλου, το Χωριό, διαθέτει μια από τις καλύτερες αμυντικές αρχιτεκτονικές του Αιγαίου και έναν από τους πιο παραδοσιακούς οικισμούς των Κυκλάδων. Πράγματι, οι κάτοικοι του νησιού διατηρούν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Κίμωλου, σεβόμενοι την αρχιτεκτονική τους κληρονομιά. Οι ψαράδες της Κίμωλου έδωσαν στο νησί μια από τις πιο πολύχρωμες εικόνες χαρούμενης αφής στην άγονη γη των Κυκλάδων οι σπηλαιώδεις κατασκευές της Σύρματα που έχουν χαράξει στα βράχια, τον τόπο όπου οι αλιείς σύρουν τα σκάφη τους για να τα προστατεύσουν από τους έντονους ανέμους.

kimolos-3-oinoi

Εξερευνήστε τις υποβρύχιες πόλεις, τα φυσικά γλυπτά και τα όμορφα τοπία της Κίμωλου και τραγουδείτε με τους ντόπιους το αγαπημένο τους τραγούδι … Η Κίμωλος μου, ο Παράδεισος Μου… Δώστε τους τις φωνές σας και τραγουδήστε στους μουσικούς τους ρυθμούς !

Πηγή: diakopomania.gr