Κίμωλος: Small is the new big!

December 18th, 2019 | by admin
Κίμωλος: Small is the new big!
Kimolos News
0

Πάλαι ποτέ προορισμός για σκαφάτους και υποψιασμένους ταξιδευτές, η Κίμωλος ανήκει πλέον στα ανερχόμενα κυκλαδονήσια. Ευτυχώς όχι ακόμη με τη μαζική έννοια του όρου.

Οι Ενετοί και οι Φράγκοι­ την είπαν Αρζαντιέρα (Ασημένια) γιατί στο φως του κυκλαδίτικου ήλιου­ τα γκριζόλευκα βράχια της μοιάζουν φτιαγμένα από ασήμι. Για τους κατοίκους της είναι ο παράδεισός τους και πολύ συχνά θα τους ακούσετε να λένε: «Κίμωλό μου, παράδεισό μου». 

Δες τις ομορφιές της Κιμώλου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Η δημιουργία νέων ξενοδοχείων τα τελευταία χρόνια έφερε στο νησί ένα διαφορετικό κοινό, με σεβασμό, ωστόσο, στα μέτρα της Κιμώλου. Μη φανταστείτε μεγάλα resorts, αλλά μικρές μονάδες με έμφαση στην προσωπική εξυπηρέτηση και λίγα δωμάτια, τα οποία ειδικά τον Αύγουστο γίνονται ανάρπαστα.

kimolos-2

Βουτιές σε πανέμορφα νερά στο Ρέμα.

Τόπος μικρός, η Κίμωλος θα γίνει και για εσάς ο παράδεισος αν η μόνη «έγνοια» που ανέχεστε κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι η επιλογή παραλίας. Τα Πράσα είναι η αδιαφιλονίκητη σταρ στα βορειανατολικά του νησιού, σε ένα σχεδόν σεληνιακό τοπίο με ολόλευκη χοντρή άμμο, υπέροχο βυθό και λίγες ξαπλώστρες. 

Οι αμμουδερές Αλυκή, Μπονάτσα (κι εδώ θα βρείτε ξαπλώστρες) και Καλαμίτσι είναι οι μεγαλύτερες και διαθέτουν ταβερνάκια, ενώ στο Κλήμα θα αναζητήσετε σκιά κάτω από τα αρμυρίκια. Για κοντινές βουτιές θα επιλέξετε την παραλία του λιμανιού (Ψάθη) με το ολοκαίνουργιο και ολίγον… μπαρίζον ζαχαροπλαστείο «Ραβέντι», το Ρέμα δίπλα στον ψαράδικο οικισμό της Γούπας με τα γραφικά «σύρματα» όπου ξεχειμωνιάζουν οι βάρκες των ψαράδων και στη συνέχεια τον Καρά για άραγμα στα πλατιά αμφιθεατρικά βράχια. 

kimolos-3

Στάση για καφέ στα σοκάκια του Χωριού

Φεύγοντας από το νησί, θα έχετε γίνει εξπέρ στις κιμωλιάτικες γεύσεις τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε παντού, όπως η signature λαδένια, σαν πίτσα χωρίς τυρί, και όλες οι παραλλαγές της (τυρένια, κολοκυθένια), τα χειροποίητα ζυμαρικά, η μανούρα, τα παξιμάδια με σκινόκοκκο, η κάππαρη και ο πελτές από ντόπιες ντομάτες. 

kimolos-4

H υπέροχη αμμουδιά Πράσα

Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα έχουν διανύσει τα χιλιόμετρα μέχρι το περίφημο πέτρινο μανιτάρι «Σκιάδι», ενώ όσοι δεν πτοούνται από τους χωματόδρομους θα έχουν κολυμπήσει στις παραλίες Δέκας, Ελληνικά και στα πανέμορφα Μαυροσπήλια. 

Πηγή: athinorama.gr