Καλοκαίρι και Φολέγανδρος

July 23rd, 2020 | by admin
Καλοκαίρι και Φολέγανδρος
Folegandros News
0

H ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Ένα σύμβολο της ορθοδοξίας, ακριβώς στην κορυφή ενός μεγαλοπρεπούς πυραμιδικού βράχου, που χαρακτηρίζει το νησί. Αξίζει να την επισκεφθείτε με πεζοπορία κοντά στην δύση του ηλίου που θα σας αποζημιώσει, καταρχάς με τη λιτή της διακόσμηση, που χαρακτηρίζει σχεδόν όλες τις εκκλησίες του νησιού με μόνο ουσιαστικά διάκοσμο το τέμπλο και κάποιες εικονογραφίες. Με ιστορία 4 περίπου αιώνων, κτίσθηκε στην θέση αρχαίου ναού προς τιμήν της Αρτέμιδας, με αποτέλεσμα να σώζονται κάποια υπολείμματά του. Πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου, ενώ όταν υπάρχει βορεινός καιρός με μεγάλη ορατότητα απολαμβάνετε την Δύση, αλλά και μία οικουμενική ματιά που γεμίζει τον νου σας με αυτό που λέμε «την απεραντοσύνη του Αιγαίου». Ατενίζεις από τη Σαντορίνη και την Καλντέρα, μέχρι τη Σίφνο, την Ίο, τη Νάξο, την Πάρο, την Αντίπαρο, τη Μήλο, τη Σέριφο, την Κύθνο.

Δες τις ομορφιές της Φολεγάνδρου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

folegandros-4

Επίσης ξεχωρίσαμε για εσάς:

  • Στη Χώρα τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και την Παναγία την Παντάνασσα, την οποία θα ανακαλύψετε περιφερόμενοι στα καντούνια του κάστρου. Άλλωστε είναι η μόνη Χώρα στις Κυκλάδες, που η ενδοχώρα του κάστρου κατοικείται. Εκεί θα βρείτε ένα από τα παλιότερα και σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένα ξενοδοχεία του νησιού (Ονομάζεται και αυτό «το Κάστρο»). Από την κατασκευή του, επί ενετοκρατίας, έφερε 2 πύλες την «Λόντζια» και το «Παραπόρτι». Στο ομώνυμο καφέ «Λόντζια», που το λειτουργούν ο Γιάννης Λιζάρδος και η μητέρα του, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, καθώς και τα σπιτικά γλυκά της Κυρίας Ειρήνης.
  • Στην Πέρα Μεριά, τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και Αγίου Ελεήμονα.

 

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

folegandros-3
Ο γύρος του νησιού, καιρού επιτρέποντος, είναι μία πραγματικά δυνατή εμπειρία. Μπορείτε να απολαύσετε παραλίες όπως το Κάτεργο που μη όντας οργανωμένη διατηρεί την αυθεντική άγρια ομορφιά και ανάμεσα σε άλλα μπορείτε να επισκεφτείτε:

  • Το Σπήλαιο Γεωργίτση
  • Τη Χρυσοσπηλιά, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό αρχαιολογικό και σπηλαιολογικό ενδιαφέρον, τόσο ώστε να απαγορεύεται η είσοδος. Αυτό που έχουμε δει είναι πολλά ονόματα από διάφορες ιστορικές περιόδους που ανάγλυφα κοσμούν την εσωτερική βραχική επιφάνεια του σπηλαίου.

Malama Boutique, greek designers, ρούχα κοσμήματα

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

folegandros-2
Δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα μαγαζιά στην Χώρα, δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα πολλά και θα ήταν λάθος μας εάν παραλείπαμε κάποιον. Βέβαια, πολλά από αυτά προσφέρουν ποιοτικές επιλογές, αλλά θα συνιστούσαμε να κάνετε μία προσεκτική έρευνα αγοράς πριν επιλέξετε το οτιδήποτε, δεδομένου ότι οι τιμές σε αρκετά από αυτά είναι ιδιαίτερα υψηλές. Άλλωστε τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην κεντρική τους πλατεία, την «Πιάτσα», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.

Πηγή: clickatlife.gr