Καλοκαιρινές διακοπές στην Μήλο

May 8th, 2020 | by admin
Καλοκαιρινές διακοπές στην Μήλο
Milos News
0

Ρομαντικές καλοκαιρινές διακοπές στο νησί με τις 75 μοναδικές παραλίες

Γιατί διακοπές στην Μήλο;

    • Για διακοπές σε ένα πανέμορφο ρομαντικό κυκλαδονήσι
    • Για να κολυμπήσετε σε αμέτρητες και απίστευτες παραλίες
    • Για να μαγευτείτε από το σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου
    • Για να θαυμάσετε αξιοθέατα σπάνιας ομορφιάς όπως τα γραφικά Σύρματα
    • Για να γευτείτε τα πεντανόστιμα πιταράκια Μήλου και άλλες νοστιμιές

Δες τις ομορφιές της Μήλου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

milos1

Πληροφορίες για την Μήλο

Η Μήλος ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιωτικού συμπλέγματος και έχει πεταλοειδές σχήμα.
Το νησί είναι διάσημο λόγω των παραλιών του, αφού διαθέτει πάρα πολλές και πανέμορφες. Η γεωλογία του ηφαιστειογενούς νησιού είναι ιδιαίτερη με αποτέλεσμα μερικές παραλίες να αποτελούν αξιοθέατο, όπως το περίφημο Σαρακήνικο.

Η Μήλος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα λιμάνια στο Αιγαίο, τον Αδάμαντα. Πρωτεύουσα της Μήλου είναι η γραφική Πλάκα, ένας μικρός γραφικός οικισμός με έντονη Κυκλαδίτικη ομορφιά, χτισμένος γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο. Κατευθυνθείτε περπατώντας προς το κάστρο για να απολαύσετε το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στην Μήλο.

Η Μήλος δεν φημίζεται για την νυχτερινή ζωή της, ενώ την προτιμάνε κυρίως ζευγάρια αφού πρόκειται για ένα νησί που αποπνέει έναν ρομαντισμό. Πάντως η υπάρχουσα νυχτερινή ζωή βρίσκεται στον Αδάμαντα όπως βρίσκονται και τα περισσότερα μαγαζιά και ξενοδοχεία.

Παρόλο που η Μήλος είναι ένα τυπικό κυκλαδίτικο ξερονήσι, υπάρχει ένα αυτοφυές δάσος κυπαρισσιών με τρεχούμενα νερά και μικρούς καταρράκτες σε μια χαράδρα του όρους τους Προφήτη Ηλία. Οι πιο περιπετειώδεις μπορούν να το επισκεφτούν.

milos3

Πρόσβαση στην Μήλο

Η Μήλος συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά με δρομολόγια που κυμαίνονται σε διάρκεια από 2,5 ώρες μέχρι και 7,5 ώρες, αναλόγως του τύπου του πλοίου (με ανάλογες τιμές). Πιθανώς να βρείτε φθηνότερο εισιτήριο από Λαύριο αλλά δεν το προτείνουμε καθώς είναι σκέτη ταλαιπωρία αφού το ταξίδι διαρκεί πάνω από 12 ώρες. Τέλος το νησί διαθέτει και αεροδρόμιο με την πτήση από Αθήνα να είναι λιγότερο από μισή ώρα.

Πηγή: greecevacationsearch.com