Κομήτης Neowise: Μαγικές εικόνες από την Τήνο!

July 27th, 2020 | by admin
Κομήτης Neowise: Μαγικές εικόνες από την Τήνο!
Tinos News
0

Δεν σταματά να μας χαρίζει εντυπωσιακές εικόνες ο φωτεινός κομήτης Neowise, που αυτήν την περίοδο περνά κοντά από τη γη.

Οι εικόνες ειδικά στον νυχτερινό ουρανό είναι μαγευτικές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που μας χάρισε ο Παναγιώτης Μπουζαλάκος από το νησί της Τήνου.

tinos-2

Ο C/2020 F3 (NEOWISE), ο οποίος προέρχεται από τα πιο μακρινά μέρη του ηλιακού συστήματός μας, περνά σε ασφαλή απόσταση έως 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, και έκανε το κοντινότερο πέρασμά του χτες, στις 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, το πολύ κοντινό πλησίασμα στον Ήλιο σε απόσταση 44 εκατ. χλμ., είχε ως συνέπεια να «ψηθούν» τα εξωτερικά στρώματα του κομήτη και έτσι αέρια και σκόνη εκτινάχθηκαν από την παγωμένη επιφάνειά του, δημιουργώντας μία μεγάλη ουρά.

tinos-3

Rac S.A. – Ασφάλεια και αξιοπιστία στον δρόμο.

Σε όλον τον κόσμο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι σπεύδουν να παρατηρήσουν τον κομήτη, πριν χαθεί στα βάθη του διαστήματος.

Ο κομήτης ανακαλύφθηκε φέτος τον Μάρτιο από το υπέρυθρο δορυφορικό τηλεσκόπιο NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer) της NASA.

tinos-4
Πηγή: tinostoday.gr