Μήλος – Κίμωλος: 4 ημέρες αρκούν!

September 7th, 2020 | by admin
Μήλος – Κίμωλος: 4 ημέρες αρκούν!
Kimolos News
0

Όμορφες παραλίες, ξεχωριστά αξιοθέατα, και πλούσια γαστρονομία κάνουν κάθε τουρίστα, Έλληνα ή μη, να ξεκουράζεται στα Κυκλαδονήσια γεμίζοντας μπαταρίες για την επόμενη χρονιά.

Εδώ προτείνουμε έναν πολύ καλό συνδυασμό για όσους επιλέξουν τη Μήλο για διακοπές! Εφόσον θα επισκεφθείς το νησί και θα κάνεις που θα κάνεις το ταξίδι γιατί να μην «πεταχτείς» απέναντι στην Κίμωλο; Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να περιηγηθείς σε αυτό τον επίγειο παράδεισο που λίγοι έχουν εξερευνήσει!

Η Μήλος, πασίγνωστη για τις ιδιαίτερες παραλίες της λόγω των πετρωμάτων αλλά και της πρόσβασης, καθώς κάποιες είναι προσβάσιμες μόνο μέσω θαλάσσης, κερδίζει κάθε επισκέπτη. Ενδεικτικά, το Σαρακήνικο, η Φυλακωπή, τα Θειορυχία και οι Τριάδες είναι μερικές μόνο από τις 90 και πλέον παραλίες του νησιού, και ίσως οι πιο διάσημες!

Δες τις ομορφιές της Μήλου με ένα αυτοκίνητο Rac S.A.

Οι κατακόμβες της Μήλου, ένα μεγάλο νεκροταφείο των πρωτοχριστιανικών χρόνων, δαιδαλώδεις και μήκους σχεδόν 185 μέτρων, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακές, αν και από τις συνολικά 3 κατακόμβες, ο επισκέπτης δυστυχώς μπορεί να περιηγηθεί μόνο στη μία, αυτή των «Πρεσβυτέρων».

milos-2

Εκτός βέβαια από τα παραπάνω, καλό θα ήταν να επισκεφθείς τις ιαματικές πηγές του νησιού, κι ας μην υποφέρεις από αρθριτικά! Στα λουτρά του Λάκκου, κυριολεκτικά μπανιέρες με ζεστό νερό να αναβλύζει γύρω στους 40 βαθμούς, γνωστά ήδη από την αρχαιότητα με τον Ιπποκράτη να τα αναφέρει σε χωρία του, αποτελούν μία πρωτότυπη, εναλλακτική εμπειρία που ίσως και να σου αρέσει!

Όσον αφορά το φαγητό, οι επιλογές είναι πολλές, τα πιάτα νόστιμα, αλλά πριν πας σε κάποιο εστιατόριο ενημερώσου αν έχει ουρά, διότι αν πας πεινασμένος και θελήσεις γρήγορη εξυπηρέτηση μπορεί να μην την έχεις παντού και να απογοητευτείς λόγω αναμονής. Τα πιο γνωστά πιάτα είναι τα σκορδολάζανα, αλλά αν έχεις πάει με το έταιρον ήμισυ καλύτερα να μην τα προτιμήσεις και να πάρεις φλάουνες, τσιμπητά, πιταράκια και οπωσδήποτε καρπουζόπιτα.

Περνώντας έτσι τρεις ημέρες χαλαρά στη Μήλο, πάρε το καραβάκι από την Πολλώνια και πήγαινε στην Κίμωλο.

Τόσο η Μήλος όσο και η Κίμωλος είναι νησιά που χρειάζονται μεταφορικό, οπότε είτε πάρε το δικό σου είτε νοίκιασε από το νησί. Η απόσταση μεταξύ των δύο νησιών είναι πραγματικά πολύ μικρή και μέσα σε μία ώρα ή και λιγότερο, έχεις φτάσει απέναντι! Το εισιτήριο είναι πάμφθηνο και αξίζει μία διανυκτέρευση, διότι η πλειοψηφία των δρομολογίων δεν θα σου αφήσει πολλά περιθώρια για μονοήμερη εκδρομή.

Η Κίμωλος μπορεί να μην έχει τόσες πολλές παραλίες όσες η Μήλος, με την Ψάθη, την Αλυκή, τα Πράσσα και το Ρέμα να ξεχωρίζουν. Καθαρές, χωρίς βαβούρα και πολυκοσμία, οι παραλίες της Κιμώλου σου χαρίζουν ηρεμία. Αυτό που ξεχωρίζει στην Κίμωλο είναι οι ντόπιοι. Ευγενικοί και χαμογελαστοί είναι πρόθυμοι να σε φιλοξενήσουν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο και μόνο αν πας θα καταλάβεις τι εννοώ. Θα σου μιλήσουν και θα νιώσεις οικεία, σαν να είσαι στο σπίτι σου, θα σε βοηθήσουν όπως μπορούν κάνοντας πράξη τον ορισμό της φιλοξενίας!

Από αξιοθέατα, το Μέσα και το Έξω Κάστρο του Χωριού, γιατί Χωριό λέγεται στην Κίμωλο η Χώρα, όπως και οι εκκλησίες που δένουν άρρηκτα με το φυσικό τοπίο θα σε μαγέψουν. Εκτός βέβαια από αυτά τα αξιοθέατα, ακριβώς απέναντι από τα Ελληνικά, στο νησάκι του Αγίου Ανδρέα, αν μπορέσεις να πας θα δεις τα ερείπια της αρχαίας πόλης πριν βυθιστεί.

Στα τοπικά προϊόντα της Κιμώλου βρίσκουμε ξυλάγγουρα, παπούδια (φασόλια), κολοκυθένιες, κουλουρίδια, τυρί ξινό και κατσίκι. Το πιο γνωστό βέβαια έδεσμα είναι η λαδένια και από γλυκά η μελόπιτα.

Και κάπως έτσι, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες παίρνεις μία καλή γεύση από δύο μοναδικά Κυκλαδονήσια…

Πηγή: greekislands24.com